Johanna Wyckman (L): ”Glädjande”

Johanna Wyckman (L): ”Glädjande”

2021-09-14 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

”Sjukvården i Region Kalmar län får goda betyg när 4 045 patienter i länet svarar på Nationell patientenkät. Inom området ”Specialiserad öppen sjukhusvård – mottagningsbesök” är Region Kalmar län fyra i riket”, skriver regionens majoritetspartier Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Det är fantastiska siffror, hela 92 procent svarar att deras helhetsintryck av det senaste besöket på mottagning var positivt. Regionen har fantastiska medarbetare på alla nivåer som gör resultat som dessa möjliga, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

”SKR släppte i somras sin årliga hälso- och sjukvårdsrapport som visade att invånarna i Region Kalmar län hade högst förtroende för hälso- och sjukvården i hela landet. Nationell patientenkät bekräftar den bilden”, skriver de tre partierna, som kallar sig för Länsunionen.

”Enkätsvaren visar att över lag är patienterna nöjda med vården”

JOHANNA WYCKMAN (L)

– Tittar man på slutenvården, där patienter som varit inlagda får svara, så kommer vi trea i landet när det gäller information och kunskap, emotionellt stöd och tillgänglighet. Våra medarbetare kan verkligen ta åt sig av de fina resultaten som regionen gör i dessa nationella mätningar, säger Christer Jonsson (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Det är glädjande att sjukhusmaten i regionen återigen får överlägset bäst betyg i landet. Enkätsvaren visar att över lag är patienterna nöjda med vården. Sådana goda återkommande betyg bygger på lagarbete inom organisationen. Alla medarbetare ska känna stolthet över resultaten i enkäten, säger Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Länets sjukhus får högt patientbetyg – ”Det är glädjande”

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: