SD vill ha svar: Vad kostade fakturahaveriet?

SD vill ha svar: Vad kostade fakturahaveriet?

2022-09-19 Av av Oskarshamns-Nytt
LÄNET

”Sverigedemokraterna kräver svar på vad det kostade regionens skattebetalare när över 20 000 fakturor i våras antingen skickades till fel personer eller inte skickades ut alls. Partiet ställde redan i maj frågan till den S-ledda majoriteten, men vid regionstyrelsens sammanträde på måndagen gavs inget svar”, skriver SD i ett pressmeddelande.

– Alla fakturor fick granskas manuellt i efterhand. Vi vill veta hur mycket detta extra arbete kostade, liksom övriga administrativa kostnader som följde på haveriet med fakturorna, men vi fick inte något svar på den frågan, säger Martin Kirchberg, oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Region Kalmar län.

”Sverigedemokraterna vill också ha svar på vilket ekonomiskt ansvar som tas av leverantören av faktureringssystemet, men inte heller på den frågan gavs något svar”, skriver SD.

– Eftersom vi inte fick svar på någon av de här frågorna vid mötet idag, så krävde vi att frågorna skulle skickas tillbaka till förvaltningen för att besvaras på nästa möte, men det var inget annat parti som var intresserade av att få reda på det och det tycker vi är anmärkningsvärt, säger Claus Zaar, ledamot för Sverigedemokraterna i hälso- och sjukvårdsberedningen.

Sverigedemokraterna går nu i stället vidare med frågorna till det kommande regionfullmäktigesammanträdet den 29 september.

Genrebild: Freepik

Dela gärna artikeln: