1 200 invånare i Oskarshamns kommun får SCB:s medborgarundersökning i brevlådan

1 200 invånare i Oskarshamns kommun får SCB:s medborgarundersökning i brevlådan

2021-08-23 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Snart får 1 200 kommuninvånare i Oskarshamns kommun SCB:s medborgarundersökning i brevlådan. Det är sjunde gången kommunen deltar i undersökningen, som i år slår rekord i antal deltagande kommuner.

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på måndagen.

Medborgarundersökningen från Statistiska Centralbyrån, SCB, är en attitydundersökning och ett sätt att undersöka hur medborgarna ser på Oskarshamn kommun. Oskarshamns kommun har deltagit sju gånger tidigare: 2008, 2010, 2012, 2015, 2017, 2019 och 2020.

Undersökningen delas upp i tre delar. En av undersökningens tre delar är Nöjd-Region-Index (NRI) där medborgarna bedömer kommunen som plats att leva och bo i.

Nöjd-Medborgar-Index (NMI) är en annan del av undersökningen. NMI anger hur nöjda medborgarna är med kommunens olika verksamheter.

Medborgarnas nöjdhet kring inflytande på kommunala beslut och verksamheter (Nöjd-Inflytande-Index: NII) är den tredje delen i undersökningen.

Vad händer med resultatet?

”Medborgarnas synpunkter är viktiga för oss och den här undersökningen är ett av flera underlag för att arbeta med utveckling. Resultaten används både på central nivå och på förvaltningarna”, skriver kommunen.

SCB:s medborgarundersökning skickas till 1 200 slumpvis utvalda personer i åldern 18-84 år, och går också att besvara digitalt.

Resultatet presenteras i december

Läs mer om medborgarundersöknigen på SCB:s webbplats: Rekordmånga kommuner med i SCB:s medborgarundersökning

Dela gärna artikeln: