Agim Hasani fick förfrågningar från andra klubbar: Därför stannar han i OAIK

Agim Hasani fick förfrågningar från andra klubbar: Därför stannar han i OAIK

2021-10-12 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK:s huvudtränare Agim Hasani, som nu har förlängt kontraktet med klubben till och med 2023, berättar att han fick intresseförfrågningar från andra klubbar.

– Men Oskarshamns AIK har hela tiden varit prioriterat för mig. Jag lockas av att jag får vara involverad i arbetet med att utstaka klubbens framtid. Och jag får förtroendet att spela min fotboll. Det är viktigt för mig, säger han till vår tidning på tisdagen.

Agim Hasani, huvudtränare i Oskarshamns AIK. Arkivfoto: Peter A Rosén

Det påskrivna tvåårskontraktet är ett bevis på att Oskarshamns fotbollsstolthet tror på sin huvudtränare.

– Det känns bra. Det är viktigt med kontinuitet – både för ledarstaben och spelartruppen. Det är det som gör att man tar steg framåt. Klubben behöver inte börja om på ny kula med en ny tränare. För mig är det viktigt att få vara kvar och fortsätta med att vidareutveckla projektet som vi startade förra året, säger Agim Hasani, som har varit i OAIK i närmare sju säsonger när den nya kontraktstiden löper ut.

OAIK är, som bekant, alltjämt etta i tabellen i söderettan. Men det är bara en poäng ner till tvåan Skövde AIK. Trean Utsikten och fyran Trollhättan har fem pinnar upp till serieledaren. Sex omgångar återstår.

”Jag tror väldigt mycket på att man skapar sitt eget öde”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

Vad talar för att ni lyckas ta klivet upp i Superettan?

– Vi tar en match i taget. Det är kanske tråkigt att svara med den gamla klyschan – men det är det vi gör. Vi fokuserar på varje träning fram till veckans match. Vi ska försöka göra det så bra som möjligt under de sista veckorna.

– Sedan får vi helt enkelt se var vi hamnar. Vi tittar bara på oss själva och på vår egen prestation. Det som sker, det sker. Jag tror väldigt mycket på att man skapar sitt eget öde. Det ska vi försöka göra fram till slutet.

Ni hade en liten dipp innan 3–0-segern borta mot Linköping i lördags. Har det varit mentalt jobbigt för spelarna på sistone, med tanke på att fler och fler börjar prata om en eventuell serieseger?

– Nej, den frågan har ställts till mig även tidigare. De två senaste veckorna har nog varit de bästa träningsveckorna på hela året. De har kommit efter två förluster – och det är ett bevis på att de här killarna bara vill köra. De tänker inte så mycket på vad som kan hända. Förluster definierar ens karaktär.

– Det är väldigt lätt att spela fotboll när det går bra. Men det är när det blåser lite som man ska stå stadigt – och då visar man vilken karaktär man har. Spelarna visar upp den rätta karaktären på varje träning.

Ni har Lund härnäst (borta på lördag). Vilka är nycklarna för er? Vad trycker du extra mycket på?

– Nycklarna är att vi tror på vårt spel ända in i slutet. Det är det som har tagit oss så här långt – och det är det som kommer att ta oss över mål. Fokuserar vi på vårt eget och påminner varandra om det som vi har tränat på under hela året, så är jag övertygad om att vi kommer att få en bra slutprodukt.

”Jobbar man tillräckligt hårt så får man alltid belöningen till slut”

– Jobbar man tillräckligt hårt så får man alltid belöningen till slut.

Filip Jägerbrink (som var avstängd i lördags) är tillbaka på lördag – och Agim Hasani berättar att alla spelare är tillgängliga i skrivande stund.

Efter matchen mot Lund avslutar OAIK seriespelet med matcher mot Lindome (hemma), Torn (borta), Trollhättan (hemma), Assyriska (borta) och Tvååker (hemma).

OAIK har, under hela säsongen, hanterat matcherna i block om tre.

– Det är två block kvar, konstaterar Agim Hasani.

Agim Hasani. Arkivfoto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln: