Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Åklagaren: Stig Engström kan vara skyldig till mordet på Olof Palme

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE/OSKARSHAMN

Åklagaren Krister Petersson pekar ut den så kallade Skandiamannen, Nybrobördige Stig Engström, som möjlig gärningsman när det gäller mordet på Olof Palme.

Eftersom Stig Engström är död kommer utredningen att läggas ned.

Andreas Erlandsson är socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun.

– Det är bra att mer klarhet bringas i dessa frågor som svenska folket burit på i 34 år. Olof Palme kommer alltid att vara en viktig person för utvecklingen av Sverige och utvecklingen av vår välfärdsstat. Palmes drivkraft mot orättvisor, för en stark välfärd och trygghet för arbetare är något vi alltid kommer att minnas honom för, säger han till vår tidning.

”Fantastisk”

Yvonne Bergvall är socialdemokrat och ordförande i kommunfullmäktige i Oskarshamns kommun.

– Olof Palme var stark i allt han trodde på. I sitt internationella engagemang så tycker jag att han var en fantastisk människa. Men som partiledare blir man alltid ifrågasatt. Under den perioden som Palme var partiledare, så var det säkert bra för partiet. När Ingvar Carlsson valdes efter mordet, så tycker jag att man gjorde ett bra vägval med en helt annan personlighet. Han var inte alls lik Palme, och det var bra, för annars hade han bara blivit jämförd med Palme, säger hon.

– Palme var unik på sitt sätt – och Ingvar Carlsson var unik på sitt sätt. Varje människa har sin personlighet – men jag tycker att Palme var en oerhört skicklig politiker. Jag tycker att det är sorgligt, vem det än handlar om, att man ska få sluta sitt liv på det här sättet. Jag vill att vi ska ha ett fritt land, där vem som helst ska kunna gå på gatorna.

”Dåligt skådespel?”

– Jag kommer fortfarande ihåg den där natten. ”Är det något dåligt skådespel de har här på radion klockan fem på morgonen?”, tänkte jag när klockradion gick på. För först fattade jag inte att det var verklighet.

– Har det här hänt i vårt land? Så tänkte jag. Sedan ringde min pappa klockan sex och berättade att de hade skjutit Olof Palme, berättar Yvonne Bergvall.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S). FOTO: PETER A ROSÉN
Yvonne Bergvall (S) är ordförande i kommunfullmäktige i Oskarshamns kommun.
FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS