Alkoholhandläggaren i Oskarshamn ska arbeta heltid även i fortsättningen

Alkoholhandläggaren i Oskarshamn ska arbeta heltid även i fortsättningen

2021-08-14 Av av Peter A RosénOSKARSHAMN

Samhällsbyggnadsnämndens politiker i Oskarshamns kommun har blivit utbildade i alkohollagsfrågan, i och med att den verksamheten nu flyttas över från socialkontoret till samhällsbyggnadskontoret.

Det berättar samhällsbyggnadsnämndens ordförande Ylva Alexandersson (M) efter fredagens nämndsammanträde.

– Utbildningen tog första timman av vårt två timmar långa möte.

Riktlinjerna för serveringstillstånd har inte förändrats – och alkoholhandläggaren kommer alltjämt att ha en heltidstjänst.

”Vi hoppas på samordningsvinster”

YLVA ALEXANDERSSON (M), ORDFÖRANDE I SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

Socialförvaltningen står för 80 procent – och sedan går samhällsbyggnadskontoret in med de resterande 20 procenten.

– Vi hoppas på samordningsvinster eftersom vi ofta har andra tillstånd att hantera inom livsmedelshandläggningen. Vi ser den största vinsten för våra företag – i och med att de kan få svar på frågor gällande både alkoholhanteringen och livsmedelshanteringen på samma kontor, säger Ylva Alexandersson.

Kristina Erlandsson (samhällsbyggnadschef), Ylva Alexandersson (moderat och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden) och Anita Hultgren (socialdemokrat och förste vice ordförande i nämnden). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Det är ett krav att livsmedel ska serveras när man har alkoholtillstånd. Då är det rimligt att ha den tillsynen vid ett och samma tillfälle. Det blir effektivare för företagarna och för vår hantering, tillsynsmässigt, säger samhällsbyggnadschefen Kristina Erlandsson.

Foto: Freepik (översta bilden)

Dela gärna artikeln: