Allvarlig skada: IF Ariel-spelare fick åka till sjukhus

KRISTDALA

Kristdalas fotbollsstolthet – IF Ariel – spelade oavgjort, 1–1, borta mot Vederslöv-Dänn. IF i den andra matchen i division 4-kvalet.

”Ett kryss i andra kvalmatchen med bitter eftersmak. De som säger att det inte händer något under en fotbollsmatch har nog bara inte varit och tittat på rätt match. Redan efter några minuter så revs Victor Ivarsson ner bakifrån och det röda kortet var ett faktum. På den efterföljande frisparken fick Simon ”Zäta” Zetterling till en bra träff, men målvakten lyckades peta bollen över ribban. Några minuter senare hände det som inte får hända. Alexander Bogren kolliderade med Stefan Andersson i målet och skadade sig mycket allvarligt. Och självklart gjorde Vederslöv 1–0”, skriver Ariels coach Stefan Carlsson i ett inlägg på Ariels Facebooksida.

”Matchen fick avbrytas i väntan på ambulans”

STEFAN CARLSSON, TRÄNARE I ARIEL

”Matchen fick avbrytas i väntan på ambulans. Naturligtvis tufft mentalt läge för hela laget när matchen väl kom igång igen – men jag tycker att vi skötte det hela föredömligt. Vi jobbade oss in i matchen så sakteliga och kvitterade till slut när Pontus Erlandsson tog sig förbi på kanten. Visserligen med lite hjälp av hemmalaget, men likafullt så var det rättvist.”

Stefan Carlsson skriver att den andra halvleken genomsyrades av böljande spel, där båda lagens anfall var korta och inte alltid så spetsiga.

Ariel skapade dock tillräckligt med lägen för att kunna vinna matchen – samtidigt som hemmalaget hade kvalitet kvar i sitt anfallsspel trots att de spelade i numerärt underläge, tio mot elva.

”Nu håller vi alla tummar och tår för att Bogren tillfrisknar snabbt”

”Spelmässigt ingen höjdare från något av lagen. Mängder av felpass och halvdana situationer. Trots detta ger jag laget klart godkänt. Inför matchen var det en hel del återbud, så det blev till att ändra om i laget. Så med tanke på det, och på det som hände vår krigare Alexander Bogren, så måste jag ge laget godkänt. Nu håller vi alla tummar och tår för att Bogren tillfrisknar snabbt. Jag framhåller unge Wille Palmqvist som fick agera mittback i dag, Carl Hjalmarsson skötte sig utmärkt på högerbacken. Alexander Ödlund fick agera parhäst med Berggren på mitten och skötte det galant. Stefan Helander är vår kapten och han höll ihop laget i dag när det blåste som snålast”, skriver Stefan Carlsson, som konstaterar att kvaldramat avgörs kommande lördag, då Ariel möter Tingsryd United FC på bortaplan.

Stefan Carlsson, tränare i IF Ariel. Foto: Peter A Rosén

Efter två omgångar är Möre BK etta i kvalgruppen med fyra poäng.