Amanda Adolfssons film uttagen till Berlins filmfestival 2021

Amanda Adolfssons film uttagen till Berlins filmfestival 2021

2021-02-10 0 av Annicka GunnarssonKULTUR & NÖJE

Oskarshamnsbördiga Amanda Adolfssons barnfilm Nelly Rapp – Monsteragent har blivit uttagen att tävla om en Kristallbjörn i sektionen Generation Kplus under Berlins filmfestival 2021.

Priset hyllar filmprestationer riktat till den yngre publiken. Filmen är regisserad av Amanda Adolfsson och har producerats av SF Studios, Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, med stjärnskottet 11-åriga Matilda Gross i huvudrollen som Nelly Rapp. Filmen är inspelad i Kungälv och samproducerad med Film i Väst.

Stolt över att filmen ska visas

– ”Jag är så glad och stolt över att filmen kommer att visas på filmfestivalen i Berlin! Jag älskar den här festivalen och uppskattar att den också fokuserar på den unga publiken. Det blir så spännande att se hur filmen kommer att tas emot av den unga juryn”, säger Amanda Adolfsson, regissör.

Producenterna hyllar regissören

– ”Vi är så glada att Nelly Rapp – monsteragent har nominerats till Berlinale Generation Kplus Crystal Bear 2021. Det är en film som ska ta sin unga publik till en värld som känns helt ny och spännande, ett universum som ingen har sett tidigare. Framgången med den här filmen är resultatet av starkt lagarbete både framför och bakom kameran, fantastiska skådespelarinsatser och en lysande regissör”, ​​säger Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, producenter på SF Studios.

Nelly Rapp – Monsteragent ska tävla om en Kristallbjörn. FOTO: Film i Väst
Oskarshamnsbördiga Amanda Adolfsson har regisserat filmen. FOTO: FRIDA VEGA SALOMONSSON

FAKTA / NELLY RAPP – MONSTERAGENT

I filmen gör den unga talangen Matilda Gross filmdebut i huvudrollen som Nelly Rapp. I rollerna ingår också de kända svenska skådespelarna Johan Rheborg, Björn Gustafsson, Lily Wahlsteen och Marianne Mörck, som fick en Guldbaggenominering till bästa kvinnliga biroll 2021.

Filmen hade biopremiär i oktober 2020 och tog sig direkt upp som etta på biotoppen och har sedan dess vunnit två Guldbaggar för bästa smink/mask och bästa kostym. Filmen hade PVOD-premiär på SF Anytime i december.