Anders Andersson (KD): ”En gåta för oss”

Anders Andersson (KD): ”En gåta för oss”

2021-09-23 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

Arbetsgivaren ställer krav på att ambulanspersonal ska vara i god fysisk form – då är det också rimligt att personalen ges möjlighet att träna på ambulansstationerna. Det skriver Anders Andersson (KD) och Carl Dahlin (M) i en motion till regionfullmäktige som lämnades in idag och presenterades vid ambulansstationerna i Virserum och Ålem.

– Vi har nu sett att frågan har ignorerats två gånger. Först byggdes en ny ambulansstation i Ålem utan möjlighet till fysträning. Sedan gjordes samma sak i Virserum. Ändå är fysträningslokaler något som chefer, medarbetare och fack har efterlyst och som även vi från oppositionen har påtalat att det finns behov av, säger Carl Dahlin.

– Vi vill med vår motion se till att detta misstag inte upprepas. När man ändå investerar i moderna ambulansstationer är det en gåta för oss varför man också inte investerar i ändamålsenliga lokaler för fysträning. De nya ambulansstationer som byggs ska självklart innehålla en fysträningslokal som medarbetarna ska kunna nyttja, säger Anders Andersson.

Carl Dahlin och Anders Andersson. Foto: Privat

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt (översta bilden)

Dela gärna artikeln: