Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Anders Andersson (KD): ”Något upprörande”

ANNONS

LÄNET

Svaret till Hultsfreds kommun gällande tågstopp i Mörlunda är ett rent majoritetsbesked som S, C och L får stå för. Kollektivtrafiknämnden har inte haft ärendet uppe för beslut, betonar Anders Andersson, (KD), vice ordförande i kollektivtrafiknämnden, i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Det enda som hänt är att skrivelsen från Mattias Wärnsberg anmäldes vid nämndens sammanträde den 25 november. Skrivelsen från Hultsfreds kommun är ännu inte ens anmäld i nämnden.”

–Det är därför något upprörande att via media få del av informationen att kollektivtrafiknämnden fattat beslut och besvarat de två skrivelser som nu föreligger med önskan om tågstopp i Mörlunda, säger Anders Andersson. Alla vet att jag vill undersöka alla möjligheter för att förverkliga ett tågstopp i Mörlunda, vilket är viktigt för att möjliggöra ett ökat resande.

– Kanske är det som nu hänt lite symtomatiskt för hur majoriteten i regionen dvs S, C och L helt nonchalerar oppositionen, säger Anders Andersson. Man behöver inte ens ta upp ett ärende för beslut i nämnden utan kan på eget bevåg sända iväg svar till enskilda personer och till och med till kommuner i länet. Det svar som nu media fått del av har inte ens varit uppe för behandling i kollektivtrafiknämndens presidium, utan det är ett svar som ordförande Peter Wretlund (S) med stöd av sina koalitionspartier helt på eget bevåg skickat iväg.

Stationen i Mörlunda. Foto: Privat

Foto: Peter A Rosén (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS