Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Anders Johansson: ”Blomstermåla är en av de riktiga vinnarna”

ANNONS

BLOMSTERMÅLA

På fredagen bjöd Centerpartiet in till en pressträff vid stationen i Blomstermåla – med anledning av den infrastrukturproposition som riksdagen tog beslut om nyligen och de direktiv som regering sedan gett till Trafikverket inför framtagandet av den nationella planen.

– Det var viktigt för Kalmar län att direktiven blev klara så snabbt, det fanns ju en uppenbar risk att hela arbetet skulle ha stannat av nu när M, KD, SD och V tillsammans fällde regeringen – det hade varit förödande för arbetet, säger Anders Åkesson (C), som är vice ordförande i riksdagens trafikutskott.

”Viktig punkt”

”I direktiven finns det många frågor som har varit viktiga för Centerpartiet, bland annat finns det med i direktiven att en god fördelning av investeringar och satsningar som gynnar hela landet ska säkerställas. De regionala planernas ekonomiska omfattning ökas också, vilket har varit en väldigt viktig punkt för Centerpartiet, ökningen till de regionala planerna runt om i landet ligger i genomsnitt på 8 procent”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

”Växelspåret i Rockneby öppnar upp fantastiska möjligheter för Blomstermåla och våra industrier och företag i kommunen”

ANDERS JOHANSSON (C), KOMMUNALRÅD I MÖNSTERÅS KOMMUN

–  För Kalmar läns del så hamnar potten på drygt en miljard kronor under planperioden, vilket är en ökning med 15 procent, säger Karin Helmersson (C), som är ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

”Väldigt glädjande”

– Det är väldigt glädjande och ger oss möjlighet att öka ambitionsnivån i våra investeringar i infrastruktur de kommande åren, tillägger hon.

”När det gäller just Stångådalsbanan så går den som en nerv igenom länet och är väldigt viktig för hela länet och vårt näringsliv. Fler företag pekar på att de vill öka andelen gods på banan och det ger mer underlag och mer klimatsmarta transporter. Regionen har avsatt 600 miljoner kronor för ett ”paket” för Stångådalsbanan, där bland annat delelektrifiering och mötesspår i Rockneby ingår”, skriver Centerpartiet.

”Möjligheter att utvecklas”

– Blomstermåla är en av de riktiga vinnarna på förändringarna som görs på Stångådalsbanan. Växelspåret i Rockneby öppnar upp fantastiska möjligheter för Blomstermåla och våra industrier och företag i kommunen, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås.

Det tillträdande kommunalrådet i Kalmar Erik Ciardi (C) är även han mycket nöjd över satsningen på mötesspår i Rockneby.

”Det är Centerpartiets mål och ambition att Stångådalsbanan ska komma med i den nationella planen”

ANDERS ÅKESSON (C), RIKSDAGSLEDAMOT

– Det ger Kalmar kommun och vårt näringsliv möjligheter att utvecklas samtidigt som det bidrar till att vi binder ihop länet på ett bra sätt, vilket är positivt för alla kommuner som har en koppling till Stångådalsbanan, säger han.

”Men utöver det arbete som regionen gör så behövs det också fler satsningar på Stångådalsbanan och därför är det viktigt att banan också kommer in i den nationella planen”, skriver Centerpartiet.

– Det är Centerpartiets mål och ambition att Stångådalsbanan ska komma med i den nationella planen, säger Anders Åkesson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS