Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Andersson (KD): ”Jag ser Trafikverkets plan som ett gigantiskt underbetyg”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Idag presenterades Trafikverkets förslag till nationell infrastrukturplan, där myndigheten redovisar hur den anser att de statliga pengarna till infrastruktur ska användas. Kalmar län blir dessvärre återigen en förlorare”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Här ser vi vad regeringens politik innebär i verkligheten. Det talas om att hela Sverige ska leva men i realiteten tränger satsningen på höghastighetståg mellan storstäderna undan behoven i andra regioner, inte minst i Kalmar län. I planen finns inga satsningar på Stångådals- och Tjustbanorna som är så eftersatta och verkligen skulle behöva rustas upp för att våra länsinvånare snabbt och säkert ska kunna ta sig till Linköping och vidare till Stockholm, säger riksdagsledamot Gudrun Brunegård (KD). 

– Jag ser Trafikverkets plan som ett gigantiskt underbetyg åt det påverkansarbete som Region Kalmar län har bedrivit under den S-ledda majoriteten. Fastän förutsättningarna borde vara optimala med partivänner i regeringen har vår regions politiska företrädare inte lyckats förmedla vilka behov Kalmar län har. Detta misslyckande måste nu erkännas och granskas så att det inte upprepas, säger Anders Andersson (KD), oppositionsråd med ansvar för infrastrukturfrågor. 

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS