Andra säsongen av Eagles är nominerad till det svenska TV-priset Kristallen

Andra säsongen av Eagles är nominerad till det svenska TV-priset Kristallen

2020-08-13 0 av Peter A RosénOSKARSHAMN

Andra säsongen av serien Eagles är nominerad till det svenska TV-priset Kristallen, i kategorin årets TV-drama 2020.

Eagles första säsong hade premiär den 9:e Mars 2020 på SVT Play och har sedan dess varit en av de serier som haft störst publik på plattformen och nu står det alltså klart att serien nomineras till det åtråvärda priset där tidigare dramaserier som Störst Av Allt (Netflix, 2019), Vår Tid Är Nu (SVT, 2018) och Bonusfamiljen (SVT, 2017) vunnit pris.

”Helt obeskrivlig känsla”

”Det är en helt obeskrivlig känsla att få vara med och tävla om det främsta tv-priset i Sverige – det är en självklar dröm som vi alla har som jobbar med tv-drama. Jag är både stolt och lycklig för alla inblandade i projektet som alla är lika mycket värda den här nomineringen”, säger Stefan H. Lindén.

Galan går av stapeln den 27 augusti i en covid 19-anpassad form där endast ett fåtal kandidater från produktioner får möjlighet att närvara.

Bland de övriga nominerade i samma kategori finns dramaproduktionerna Kalifat (SVT), Älska Mig (Viaplay), Dejta (SVT) och Fartblinda (TV4/Cmore).
Eagles är en TV-serie som har skapats av Stefan H. Lindén och den är producerad av honom själv tillsammans med Alexandra Thönnersten.

Nya inspelningar i september

För manus står Michaela Hamilton, Anton Nyberg och Fanny Ekstrand. För regi i andra säsongen står Carl-Petter Montell. Huvudrollerna spelas av Alva Bratt, Adrian Öjvindsson, Edvard Olsson, Yandeh Sallah, Sarah Gustafsson och Per Lasson.

Säsong 3 av Eagles inleder sina inspelningar i mitten av September 2020 och förväntas ha premiär under 2021. Serien är producerad av New Stories AB för Sveriges Television.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

ANNICKA GUNNARSSON

Stefan H Lindén på Eagles-premiär med Rolf Persson och Andreas Erlandsson FOTO: ANNICKA GUNNARSSON