Angelica Katsanidou (S): ”Uteblivna stöd, det är årets julklapp från SD och regeringen till länets företag”

Angelica Katsanidou (S): ”Uteblivna stöd, det är årets julklapp från SD och regeringen till länets företag”

2022-12-23 Av av Oskarshamns-Nytt

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

LÄNET

”Återigen har regeringens löften gått i stöpet. Den här gången är det företagarna som förlorar stort på regeringens brutna löften. Energiministern beskriver själv företagens läge som oerhört tuff och svår. Trots det blir det alltså inget stöd som tidigare utlovats innan jul”, skriver majoritetspartierna – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande på fredagen.

”Det vi ser från regeringen visar gång på gång att de inte varit redo att axla ansvaret”

Angelica Katsanidou (S), ordförande i regionstyrelsen i Region Kalmar län

– Uteblivna stöd, det är årets julklapp från SD och regeringen till länets företag. Länets företag behöver omedelbara stöd för att säkra dess överlevnad men har i stället blivit svikna av de styrande i SD och regeringen. Det vi ser från regeringen visar gång på gång att de inte varit redo att axla ansvaret och nu märks det också tydligt att vi inte längre har en regering med koll. Nu ser det ut som att stödet som tidigast kan komma i februari, jag kan bara hoppas att det inte är för sent för länets företag, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

Angelica Katsanidou (S)
Angelica Katsanidou (S), ordförande i regionstyrelsen i Region Kalmar län. Arkivfoto: Peter A Rosén

– Att Region Kalmar län är extra utsatt i kriser har vi sett gång på gång. Den pågående elkrisen är inget undantag. Många av länets företag är mycket hårt drabbade och behöver stöd. Att det stödet nu uteblir trots löften från SD och regeringen är oerhört beklagligt. Från Region Kalmar läns håll kommer SCV-majoriteten göra allt vi kan för att bidra till den regionala utvecklingen men dessvärre har vi begränsat med resurser. Det är tydligt att SD och regeringen inte bryr sig om oss i Kalmar län och landsbygdens företag, säger regionstyrelsens vice-ordförande Karin Helmersson (C).

Karin Helmersson (C)
Karin Helmersson (C). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Det här mycket trista beskedet från den SD-baksätesstyrda regeringen visar återigen hur viktigt det är för oss i Region Kalmar län att hålla ihop. Jag hoppas att våra länskollegor i oppositionen förmedlar till sina partikollegor vikten av stöd för Kalmar län. Det är stora utmaningar som vi har framför oss och det kräver en ansvarstagande och seriös inställning. Det är något vi i SCV-majoriteten tycker helt saknas hos SD och regeringen, säger regionrådet Lena Granath (V).

Lena Granath, vänsterpartist bosatt i Oskarshamn.
Lena Granath (V). Arkivfoto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln med dina vänner: