AnnHelen Skeppner på Oscarsgymnasiet har blivit nominerad till Guldäpplet

AnnHelen Skeppner på Oscarsgymnasiet har blivit nominerad till Guldäpplet

2020-08-28 0 av Peter A Rosén
OSKARSHAMN

AnnHelen Skeppner, förstelärare och arbetslagsledare på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn, har blivit nominerad till lärarpriset Guldäpplet.

AnnHelen Skeppner. FOTO: OSKARSHAMNS KOMMUN

Guldäpplet, som har delats ut varje år sedan 2002, lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

Totalt har drygt 100 lärare nominerats till Guldäpplet.

Ligger alltid i framkant

AnnHelen Skeppner blev nominerad för att hon, bland annat, alltid ligger i framkant och håller sig uppdaterad med den senaste tekniken och för att hon skapar nya innovativa uppgifter för sina elever.

Hon får dessutom kollegorna att utvecklas inom tekniken, med henne som bollplank.

När gymnasiet tvingades omorganisera sig för distansundervisningen, från en dag till en annan, var hon en av dem som snabbt lyckades plocka upp bollen och förmedla kvalitativ undervisning med ett stort engagemang för alla elever.

Därutöver har hon hela tiden hållit den pedagogiska dialogen igång, står det i pressutskicket.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras den 25 september i samband med den digitala bokmässan.

Prisutdelning i höst

Prisutdelningen äger rum på Guldäpplets dag i Stockholm senare i höst.

Om Guldäpplet:

Guldäpplet är en utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer.

Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delning av erfarenheter.

Nomineringar görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Det betyder att det är skolans professioner som väljer ut, motiverar och lyfter fram sina kandidater. Utmärkelsen blir på så vis en spegling av professionernas bedömning av viktiga insatser och trender.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne, vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Regioner, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt den ideella stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

I juryn finns företrädare för samtliga partners, de två senaste årens Guldäpplepristagare samt professor Åke Grönlund, vid Örebro universitet.

Priset består, förutom ett stipendium på 25 000 kronor, av ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst av mästarna vid Bergdala Studioglas i Småland.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se