Anton Sejnehed (S) kommenterar raset i Lärarförbundets skolrankning

Anton Sejnehed (S) kommenterar raset i Lärarförbundets skolrankning

2021-11-17 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Tidigare på onsdagen berättade vi att Oskarshamns kommun har rasat ner från 24:e plats till plats 111 i Lärarförbundets skolrankning (läs mer om det här).

Hur ser bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) på detta?

Vi ställer frågan. Han svarar så här:

– Oskarshamns kommun har under de senaste åren pendlat upp och ner i rankingen. Under 2019 låg vi på plats 70, 2020 på plats 24 och nu på plats 110. Platserna baseras på hur det går för andra kommuner också. För mig är det viktiga att vi fokuserar på att alla barn ska nå målen. I det arbetet är medarbetarna viktiga. Därför är arbetet med kompetensförsörjning, kompetensutveckling och arbetsmiljö viktiga frågor. Det arbetet pågår och behöver fortsätta, men det tar tid.

– Idag har vi haft bildningsnämnd och beslutat om budgeten för nästa år. Generellt höjer vi elevpengen med 3,6 procent för grundskolan och grundsärskolan. Därutöver så har vi också beslutat om att utöka resurserna till grundskolan med 4,4 miljoner som riktas till små enheter, socioekonomisk bakgrund samt verksamhetsstöd för de eleverna med störst behov. Förvaltningen för också en dialog om vilka uppgifter som rapporteras in till bland annat SCB. Det handlar bland annat om på vilket sätt lärarlöner redovisas, säger Anton Sejnehed.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: