Anton Sejnehed (S) svarar på frågor om det omskrivna basketlägret i Oskarshamn

Anton Sejnehed (S) svarar på frågor om det omskrivna basketlägret i Oskarshamn

2020-08-07 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

”Den som hyr en lokal av kommunen har ansvar för att den verksamhet man bedriver följer de rekommendationer och regler som finns. I fallet med basketlägret är det alltså OBBK (Oskarshamns Basketbollklubb) som ansvarar för att följa de rekommendationer och regler som Folkhälsomyndigheten och andra har tagit fram”, säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) till vår tidning.

Hur kan kommunen tillåta att ett basketläger hålls i en skola (Oscarsgymnasiet) mitt under brinnande pandemi? Hur resonerade ni innan detta godkändes? De frågorna ställde Oskarshamns-Nytt till Anton Sejnehed på fredagen.

”Fri avbokning”

Han svarar så här:

”Oskarshamns kommun har under hela året hyrt ut lokaler till föreningslivet för möten, träningar och andra verksamheter. Vi har också infört fri avbokning för föreningar med anledning av pandemin.”

”Den som hyr en lokal av kommunen har ansvar för att den verksamhet man bedriver följer de rekommendationer och regler som finns. I fallet med basketlägret är det alltså OBBK som ansvarar för att följa de rekommendationer och regler som Folkhälsomyndigheten och andra har tagit fram.”

”Folkhälsomyndigheten har också öppnat upp för lägerverksamhet för barn och ungdomar om man följer ett antal rekommendationer.”

”Inte bra”

”Gällande situationen på Ica är det givetvis inte bra om deras kunder inte följer de rekommendationer som finns. Alla människor har ett eget ansvar för att följa rekommendationerna. Jag har också fått till mig att OBBK har satt upp regler för lägerdeltagarnas besök i affären och att de återigen ska lyfta detta med lägerdeltagarna”, säger Anton Sejnehed.

Läs tidigare artiklar i ämnet här och här.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn