Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anton Sejnehed (S): ”Välkommet tillskott”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Ett tillskott på 466 000 kronor på ungdomsjobbfronten.

Det är vad Oskarshamns kommun får.

Regeringspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, satsar i år sammanlagt 200 miljoner kronor på ungdomsjobb.

Insatsen riktar sig till ungdomar som avslutade sin gymnasieutbildning förra året, alternativt avslutar den i år, och till ungdomar som omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret. Ungdomar som annars kan ha svårt att hitta arbete på egen hand, på grund av socioekonomisk utsatthet, ska prioriteras.

”Vårt mål är full sysselsättning”

LAILA NARAGHI (S), RIKSDAGSLEDAMOT FRÅN OSKARSHAMN

– Det är ett välkommet tillskott som kommer att innebära att vi kan erbjuda ännu fler ungdomar en sysselsättning i år, säger Anton Sejnehed (S), (bilden), som är ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun.

– Det är en chans för många unga kvinnor och män att få viktig arbetslivserfarenhet, testa sina kompetenser och knyta sina första kontakter i arbetslivet. Ofta kan det första jobbet vara det som är svårast att få. Därför är det viktigt att stödja ungdomar att få in en första fot på arbetsmarknaden. Vårt mål är full sysselsättning, säger Laila Naraghi (S), riksdagsledamot från Oskarshamn.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS