”Är vi på landsbygden inte lika mycket värda som dem som bor i staden?”

”Är vi på landsbygden inte lika mycket värda som dem som bor i staden?”

2021-01-11 0 av Peter A Rosén


EMSFORS

I ett medborgarförslag skriver en person att Oskarshamns kommun bör ersätta den nerplockade anslagstavlan vid busshållplatsen på Emmekalvsvägen i Emsfors/Emmekalv.

”Den tidigare anslagstavlan blev bortforslad då den stod på infarten till en fastighet vid busshållplatsen ”vändplan Emsfors”, skriver personen.

”För mig känns det här som diskriminering”

MEDBORGARE I ETT BREV TILL OSKARSHAMNS KOMMUN

”Jag har haft kontakt med någon på kommunen som upplyste mig om att kommunen inte sysslar med anslagstavlor längre, utan bara de stora ljusskyltarna i city. Däremot fick jag gärna söka byggnadslov för att eventuellt sätta upp en egen anslagstavla på kommunens mark (?). För mig känns det här som diskriminering, är vi på landsbygden inte lika mycket värda som dem som bor i staden?”

”Alla har inte datorer”

”Vad kan en anslagstavla med uppsättning kosta? Vi här på landsbygden vill också ha möjlighet att informera och ta del av samhällsinformation, aktiviteter och föreningsverksamhet med mera. Alla har inte datorer med Facebook, etcetera, och kan få och ge information därifrån. Jag kan erbjuda mig att snickra ihop en anslagstavla och sätta upp den om kommunen står för allt material och anvisar plats”, skriver personen ifråga.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN