Ardi Ajeti i OAIK: ”Det kommer att bli en tuff match”

Ardi Ajeti i OAIK: ”Det kommer att bli en tuff match”

2021-06-26 Av av Thomas Wennerklint

INFÖR

Ettan Södra, omgång 13

FC Trollhättan – Oskarshamns AIK

Edsborgs IP

Söndag 27 juni 16.00

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK ställs inför sitt tuffaste test hittills, serieledande Trollhättan väntar på bortaplan under söndagen.

– Kommer vi bara upp i vår nivå så ska vi kunna ställa till mycket problem för dem, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Trollhättan leder serien tre poäng före OAIK som tappade serieledningen förra helgen när man inte vann borta mot IFK Malmö. Det blev till och med förlust med 0-2.

Det blev förlust mot Malmö förra helgen, hur har ni hanterat den matchen?
– Vi släpper in två enkla mål och kommer inte alls upp i nivå mot Malmö. Vi underpresterar helt enkelt, det blir så ibland. Det är klart att vi är förbannade över förlusten och det ska vi vara, men nu har vi lagt den matchen bakom oss och fokuserar på matchen mot Trollhättan. Vi har massor av vinnarskallar i laget som brinner av revanschlusta, det gäller att vi gör något bra av detta och studsar tillbaka direkt, säger Ardi Ajeti.

Det är en tidig seriefinal som stundar, Trollhättan är tre poäng före er.
– Ja, det är en viktig match. Vi vill ju inte gärna släppa iväg dem till ett sexpoängsförsprång,

– Men vi är som sagt naturligtvis sugna på revansch efter förlusten senast och vi vill åka upp till Trollhättan och göra en bra prestation. Vi vet vad vi kan och åker dit med ett gott självförtroende.

Är du överraskad över att Trollhättan har gått så bra i år?

– Inte direkt. Att de skulle vara ett topplag trodde jag, de har pratat om att gå upp i superettan flera år nu och har en organisation för att kunna göra det.

– Sedan har de ett par riktigt duktiga spelare, bland annat Yohann Fellrath, en fransman som gjort 14 mål hittills i år.

– De har väl haft lite flyt också och vunnit några matcher nu på slutet med uddamålet, men bra lag ska ju ha lite tur. De har i alla fall sex raka segrar inför matchen, säger Ardi Ajeti.

Vad tror du om matchen?

– Det kommer att bli en tuff match, Trollhättan är ett fysiskt lag. Nu spelar de på hemmaplan och de kommer att ha publiken i ryggen så det blir en rejäl utmaning för oss.

– Men kommer vi upp i den nivå vi ska så ska vi kunna ställa till med mycket problem för dem.

Truppen ser ut ungefär som senast mot IFK Malmö?

– Ja, sedan tillkommer förstås Filip Jägerbrink som är tillbaka från avstängning och Edvin Crona som är fullt kurerad efter sin hjärnskakning. Hampus Svensson är fortfarande inte helt bra i sin baksida lår, så han är inte med.

– Vi har ju en cupmatch mot Sleipner på onsdag kommande vecka, då hoppas vi kunna ge dem som inte spelat så mycket på slutet mer speltid. Sleipner är ett bra division tre-lag som toppar sin serie med maximala tolv poäng efter fyra omgångar så det gäller att ha rätt inställning till den matchen, menar Ardi Ajeti.

– Men det är nästa vecka, nu är det fullt fokus på söndagens match mot Trollhättan.

OAIK:s trupp mot Trollhättan:

Målvakter:  Michael Hartmann, Hugo Lundberg

Utespelare: Malte Persson, Albin Olsson, Anton Ekeroth, Anton Agebjörn, Filip Jägerbrink, Sadmir Zekovic (bilden), Oskar Stejdahl, Zakaria Sawo, Flamur Dzelili, Pontus Fredriksson, Kgotso Masangane, Samuel Östlund, Johan Arvidsson, Olle Lindqvist, Viktor Krüger, Edvin Crona

  • Mustaf Yuusuf (landslagsuppdrag) och skadade Hampus Svensson missar matchen. Marcus Mikhail är inte tillbaka från sin skada förrän efter uppehållet.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: