Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Ardi Ajeti i OAIK: ”Det kommer definitivt inte att bli en promenad i parken”

ANNONS

INFÖR

Ettan Södra, omgång 27

Torns IF – Oskarshamns AIK

Tornvallen

Lördag 30 oktober 15.00

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK tog bussen till Lund och lördagsmatchen mot Torn redan på fredagskvällen.

Vi ville ge spelarna de bästa förutsättningarna vi kan så här mot slutet av säsongen, inte minst med tanke på vad som ligger i potten, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

OAIK leder serien med fyra omgångar kvar, men det är oerhört jämnt och varje poäng kan vara tungan på vågen när allt ska summeras om några veckor.

Lundalaget Torn parkerar på 14.e plats i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Men det är lika jämnt i de nedre regionerna som i tabelltoppen. I hemmamatchen i april vann OAIK med hela 5-1 efter 2-0 i paus.

Vad finns det att säga om lördagens motståndare?

– Som alla lag i den här serien har de många duktiga fotbollsspelare och de är ett bra hemmalag. Vi vet också att de nu fått tillbaka sin gamla tränare som tidigare varit där i många år, så tränaren och spelarna känner varandra bra, säger Ardi Ajeti.

– Det kommer att bli en tuff match, alla kan slå alla i den här serien. Det kommer definitivt inte att bli en promenad i parken. Men vi åker ner med bra självförtroende och ska göra allt för att ta en seger.

Senast mot Lindome blev det lite av en islossning framåt, vinst med 6-1, det måste ha varit skönt?

– Helt klart är det lättare att gå till en ny träningsvecka efter en vinst, det ger lite arbetsro, säger Ardi Ajeti, som berättar att laget tränat på gräs två gånger i veckan.

– Det är oktober och planerna är inte i bästa skick nu så det är viktigt att känna på underlaget.

– Men det har sett bra ut på träningarna i veckan, grabbarna är taggade och alla vill vara med och bidra. Det är en tuff, men sund konkurrenssituation i truppen.

Ni åker ner till Lund redan på fredagskvällen, vad hoppas ni få ut av det?

– Det är för att ge spelarna så bra förutsättningar som möjligt. De kan vakna utvilade och slipper en lång bussresa innan match. Det kan vara knepigt att få igång kroppen efter en så lång resa.

– Vi ska komma så väl förberedda som vi kan till matchen och vara redo från minut ett, avslutar Ardi Ajeti.

Pontus Fredriksson som har en lättare bristning i baksida lår och Marcus Mikhail som har en stukning missar matchen, i övrigt är det samma trupp som besegrade Lindome förra helgen.

OAIK:s trupp mot Torn:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Anton Agebjörn, Malte Persson, Olle Lindqvist, Filip Jägerbrink, Jevgenijs Kazacoks, Oskar Stejdahl, Sadmir Zekovic, Zakaria Sawo, Anton Ekeroth, Johan Arvidsson, Kgotso Masangane, Flamur Dzelili, Albin Olsson, Edvin Crona, Viktor Krüger

Pontus Fredriksson (baksida lår) och Marcus Mikhail (stukning) missar matchen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS