Årets back är klar för IK Oskarshamn

Årets back är klar för IK Oskarshamn

2020-04-21 Av av Peter A Rosén

Oskarshamn

Brian Cooper, som spelade för Björklöven under den gångna säsongen och blev utsedd till årets back i hockeyallsvenskan, är klar för IK Oskarshamn.

”Jag är en hårt arbetande tvåvägsback och känner själv att min spelstil passar den svenska hockeyn. Jag sätter stolthet i mitt defensiva spel samtidigt som jag gärna ger mig iväg offensivt. Jag gillar att sätta första passet och känner att jag efter min tid i Sverige har mer självförtroende att gå framåt i banan”, säger han i ett pressmeddelande som IKO skickade ut på tisdagen.

Brian Cooper gjorde hela 26 poäng (sex mål) på 51 matcher under säsongen som gick.

Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med IKO.

”Jag såg Brian redan när han var i AIK för två år sedan och tyckte då att det var en spännande spelare. Han har ett riktigt bra år bakom sig och när vi började våra samtal var det inget snack om att han är en spelare som passar bra in i IK Oskarshamn”, säger Thomas Fröberg, general manager.

”Bra åt båda hållen”

”Jeff (Jakobs) hade honom under kort tid i AIK och vad jag har sett av honom är att han är en bra back åt båda hållen, allsvenskans bästa förra säsongen. Han kan spela i alla situationer och bidrar över hela banan. Han är i en bra ålder, och han har en bra hockeyutbildning. En smart spelare som aldrig hamnar i tidsnöd”, säger IKO-tränaren Martin Filander. 

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: