Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ariels tränare Daniel Larsson går till attack mot Krokstorp: ”Pajasförening”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA/OSKARSHAMN

– Bedrövligt skött av förbundet – och Krokstorp ska vi inte ens prata om. En riktig pajasförening, säger IF Ariels tränare Daniel Larsson.

Han har påpekat för Smålands Fotbollförbund att tvåmatchersregeln borde gälla – vilket innebär att om lag utgår, eller utesluts ur en serie, och har en match eller två matcher kvar att spela, ska tidigare resultat inräknas i sluttabellen. I kvarstående match/matcher blir resultatet 0–3.

I ett mejlsvar till Daniel Larsson skriver Mats Larlind, tävlingskonsulent på förbundet, så här:

”Bestämmelsen om ”två matcher kvar” finns, helt riktigt. I detta fall finns det formellt tre matcher som inte har fastställda resultat för Krokstorps IF. Matchen Krokstorp-Hammarsgärde, 8/8, anmäldes som uppskjuten och sedan fann de inte speldag och därefter förekom en diskussion om att spela den efter avslutad säsong, vilket Smålands Fotbollförbund godkänner om matchen inte har betydelse för uppflyttning och kval. Detta hade ju inte varit klart i Krokstorps fall förrän efter den omgång som gick förra helgen. Nu drog sig laget ur, så den frågan blev aldrig aktuell. Något WO-beslut har alltså inte tagits i den matchen. Formellt så är det alltså tre matcher som saknar fastställt resultat.”

Mats Larlind skriver också att tvåmatchersregeln är skriven med tanken på ”fulla serier med dubbelmöten”.

Han påpekar att det bara spelas enkelmöten under den här ytterst speciella säsongen.

”Så här hade tävlingskommittén eventuellt justerat till ”en match kvar” om frågan blivit aktuell i någon serie”, skriver han.

”Helt obegripligt”

Daniel Larsson svarar på följande sätt:

”Då får vi acceptera detta – men det betyder inte på något sätt att vi håller med om beslutet. Hur ni på förbundet kan tillåta att en match står som uppskjuten och ”eventuellt” ska spelas efter säsongen ända fram till som nu en vecka innan serien avslutas är för mig helt obegripligt. Antingen finns det ett bestämt datum då matchen ska spelas eller är matchen inställd enligt min mening. Låter som en riktig efterhandskonstruktion att den var tänkt att spelas efter säsongen, det tror jag inte någon i vare sig Hammarsgärde eller Krokstorp ens hade som alternativ.”

”Om det finns något mer i tävlingsbestämmelserna för 2020 som ”eventuellt” justeras så önskar vi veta detta omgående. Det är svårt att gissa sig till sånt här utan vi måste ju lita på sånt ni skriver där annars blir det oerhört märkligt. 2100 kronor i straffavgift för att dra sig ur serien med några omgångar kvar är ett mindre skämt. Det är alltså billigare än vad det skulle kostat Krokstorp att betala domarnas arvode i de två hemmamatcherna som nu inte blev av. Deras beslut om att dra sig ur påverkade ju inte bara oss utan även övriga lag som fightas om kvalplatserna så det är bara att beklaga hur en förening kan förstöra för så många.”

”Osportsligt”

”Med tanke på den symboliska summan ni tar för WO-avgift och dra ur lag så kommer vi fundera en extra gång om vår sista match på söndag mot Överum ska spelas eller om vi kommer avstå den.”

”Likaså eventuellt kvalspel, har vi inget att spela för eller att bortaresan blir för lång så ligger det nära till hands att vi ställer in det också. Vi avvaktar och ser helt enkelt.”

”Det har blivit väldigt tydligt att division 6 verkligen inte är högsta prioritet hos er – men för oss småföreningar som lägger ner många hundratals ideella timmar på att dra runt fotbollen så är frustrationen enorm när förutsättningarna helt plötsligt kastas om med fyra dagar kvar av säsongen och allt jobb vi lagt ner för att lyckas är förgäves bara för att en förening inte kan sköta sig och uppträder osportsligt på alla möjliga tänkbara sätt.”

”Så låg nivå”

”Till sist, så här såg det ut på våra sociala medier i lördags när en spelare från Krokstorp var inne och kommenterade vår info om att matchen var inställd. Det är så låg nivå att det är ett under om vi har några spelare kvar som vill slutföra den här säsongen och än mindre fortsätta med den här sporten framöver”, skriver Daniel Larsson, som bifogar ett meddelande som en person har skrivit.

Personen ifråga skriver att Krokstorp inte lämnade WO för att Ariel stod för motståndet. Denne betonar att det handlade om att visa förbundet hur missnöjd föreningen är.

Personen understryker att Krokstorp fortfarande hade chansen att komma tvåa, och därmed bärga en kvalplats uppåt.

Personen menar att det inte finns någon anledning för Krokstorp att ödsla svett på en fight mot Ariel.

Personen hävdar också att Krokstorp slår vilket lag som helst i division 6 Västervik/Oskarshamn – och till och med ännu bättre lag.

”Dem vi slog innan säsongen leder nu”, skriver personen, som meddelar att Krokstorp gärna möter Ariel i en vänskapsmatch när som helst.

Meddelandet är underskrivet med ”KIF Tigers”.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS