Artem Laguta klar för Västervik Speedway

Artem Laguta klar för Västervik Speedway

2020-09-07 0 av Conny Blomander

VÄSTERVIK/OSKARSHAMN

Västervik Speedway använder sitt femte transferkort och skriver in ryssen Artem Laguta i truppen och seglar upp som klar favorit till SM-guldet.

 Då vi har haft stora problem med flyttade matcher för de förare i truppen som representerar klubbar i Polska Ekstraliga så väljer vi att agera innan transferfönstret stängs, säger Västervik Speedways sportchef, Morgan Andersson.

Västervik har idag Jason Doyle, Anders Thomsen och Jack Holder inskrivna och som kör i Ekstraligan. Efter vad Oskarshamns-Nytt erfar så har Västervik Speedway problem med Jack Holder. Eller rättare sagt så har Jack skapat problem för sig själv.

– Det vill jag inte kommentera, säger Morgan Andersson som istället fokuserar på att prata om Artem Laguta.

– Vi behöver få fler alternativ i återstående matcher. Vi har tittat på flera alternativ med förare som inte kommer att köra slutspel för sina polska klubbar och såg tidigt att Grudziadz, med Artem Laguta i laget, inte har några chanser till det.

– Artem är även med i VM-serien – GP-serien – och känner att han behöver hitta tävlingsmöjligheter med tanke på situationen i Grudziadz och hoppas kunna vara tillgänglig för Västervik Speedway inom kort, säger en nöjd Morgan Andersson.

–Nu har vi ytterligare ett alternativ till kommande matcher. När vi fick möjligheten att tillföra Artem Laguta i Västervik Speedway så var det självklart att göra det då han besitter en hög kapacitet och definitivt är en av de snabbaste förarna i världen.

–Marcus Birkemose skrivs i och med detta ut ur truppen, säger Västerviks sportchef Morgan Andersson.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK