Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Astrid Lindgrens Värld öppnar snart

ANNONS

VIMMERBY

På onsdagen kom beskedet från Vimmerby:

Astrid Lindgrens Värld, ALV, öppnar för allmänheten den 17 juni.

”Beslutet att öppna parken i nuvarande läge kommer att medföra en del begränsningar då Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer att följas till punkt och pricka”, skriver ALV i ett pressmeddelande.

– ­Även om öppningen kommer att ske i mindre skala än normalt så är vi i alla fall glada att kunna köra i gång säsongen i vår fantastiska park, säger Jocke Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld AB.

– Vi har en ensemble som är redo att göra något alldeles extra av situationen.

”Vi har vidtagit alla de åtgärder som just nu krävs för en så kallad ansvarsfull öppning. Det betyder till exempel att vi i första läget endast välkomnar gäster inom radien 1–2 timmars resväg”, skriver ALV i pressmeddelandet.

”Inne i parken har vi arrangerat det så att vi utnyttjar den stora ytan för att främja social distanshållning. Det är ju faktiskt en av våra fördelar även när det är välbesökt, att det aldrig känns trångt i parken.”

”Normalt sett är ett viktigt inslag i upplevelsen av Astrid Lindgrens Värld närheten och leken med alla karaktärer från berättelserna. Eftersom de rekommenderade avstånden kommer att hållas blir årets säsong ett undantag. I alla fall tillsvidare.”

Nya Villa Villekulla ska invigas

– I gengäld har vi ändrat dagsprogrammen och istället ökat antalet föreställningar. Närvaron kommer att bli annorlunda men alltså inte frånvarande på något sätt. Dessutom är lekmiljöerna öppna som vanligt, säger Jocke Johansson.

Precis som alla andra aktörer inom besöksnäringen hoppas vi att förutsättningarna ändras till det bättre under sommaren, när det gäller möjligheten att välkomna fler gäster”, skriver ALV i pressmeddelandet.

”För vår del har vi ju dessutom något alldeles speciellt att fira i år, då berättelsen om Pippi Långstrump fyller 75 år och vi ska inviga det nya Villa Villekulla. Säkerheten går dock alltid först, det tror vi att alla har förståelse för.”

På Astrid Lindgrens Värld följer vi givetvis läget och agerar löpande utefter det. Mer information om hur allt går till rent praktiskt finns på vår hemsida www.astridlindgrensvarld.se.

Alla ändringar kommer också att kommuniceras där.”

FOTO: PRESSBILD ASTRID LINDGRENS VÄRLD
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS