Avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter planeras i Oskarshamns kommun

Avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter planeras i Oskarshamns kommun

2021-05-05 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Regeringen – som leds av Socialdemokraterna – satsar i år 200 miljoner kronor på avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga.

Partiet skriver om detta i ett pressmeddelande.

”Under pandemin har många barn och unga fått avstå från aktiviteter och socialt umgänge med jämnåriga. Lovaktiviteter kan bidra till att underlätta deras situation och livsförutsättningar. Bidraget ska vara ett stöd till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldersgruppen 6 till 15 år under 2021”, skriver Socialdemokraterna.

”Oskarshamns kommun har redan satsat 100 000 kronor på sommarlovsaktiviteter och den socialdemokratiskt ledda regeringens satsning innebär att vi får ytterligare 600 000 kronor som ska användas till avgiftsfria aktiviteter under sommarlovet och andra lov under året”

ANTON SEJNEHED (S), BILDNINGSNÄMNDENS ORDFÖRANDE I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Vi har i flera år haft avgiftsfria lovaktiviteter för barn och unga. Det berikar loven för många och innebär att alla oavsett ekonomiska förutsättningar kan få ett aktivt lov. Oskarshamns kommun har redan satsat 100 000 kronor på sommarlovsaktiviteter och den socialdemokratiskt ledda regeringens satsning innebär att vi får ytterligare 600 000 kronor som ska användas till avgiftsfria aktiviteter under sommarlovet och andra lov under året, säger Anton Sejnehed (S), bildningsnämndens ordförande i Oskarshamns kommun.

”Att ge barn och unga möjligheter till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter är bra för alla, men särskilt bra för dem som behöver det starka samhället mest. Därför är dessa pengar så viktiga och välkomna”

LAILA NARAGHI (S), RIKSDAGSLEDAMOT FRÅN OSKARSHAMN

– För många barn och ungdomar har pandemin varit en tråkig, och ibland också svår, tid. Mycket av det som gör att det är roligt att vara ung, men också mycket av det som gör att man utvecklas som ung, har ställts in. De som redan innan pandemin var i en utsatt situation drabbas ofta särskilt hårt. Att ge barn och unga möjligheter till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter är bra för alla, men särskilt bra för dem som behöver det starka samhället mest. Därför är dessa pengar så viktiga och välkomna, säger Laila Naraghi (S), riksdagsledamot från Oskarshamn.

Laila Naraghi (S) och Anton Sejnehed (S). FOTO: SOCIALDEMOKRATERNA

– Det är smittspridningen och restriktionerna som avgör vilka aktiveter Oskarshamns kommun kommer erbjuda under sommarlovet. Just nu planeras dock för aktiviteter såsom utebio, dans, prova på padel och tipspromenad. När programmet med sommarlovsaktiviteter är klart kommer barn, vårdnadshavare och andra få ta del av detta och hur aktiviteterna ska ske på ett smittsäkert sätt, säger Anton Sejnehed.

FOTO: FREEPIK (ÖVERSTA BILDEN)

Dela gärna artikeln: