Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Barnen på tre förskolor i Oskarshamn kan få vara med i köket och laga mat framöver

ANNONS

OSKARSHAMN

Barnen på förskolorna Gläntan, Norrtorn och Sidensvansen kan få vara med och hjälpa till med matlagningen i köket framöver – inom ramen för projektet ”Veckans kock”.

Det berättar tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S).

”Det är en jättetrevlig idé”

YVONNE BERGVALL (S), ORDFÖRANDE I TEKNISKA NÄMNDEN

– Det är en jättetrevlig idé – men vi befinner oss fortfarande på diskussionsstadiet. Vi är inte riktigt framme än – vi diskuterar med skolorna. Men jag hoppas att vi ska kunna genomföra det efter sommaren, säger hon.

Får ett barn i taget vara med i köket, då?

– Ja, svarar Yvonne Bergvall, som givetvis betonar att det är viktigt att hålla barnen borta från spisplattor och vassa föremål.

– I stället för att exempelvis skära morötter, så kan de vara med och räkna dem. Sedan får de vara med och köra in vagnen och servera. Det kan leda till att fler blir intresserade av mat i allmänhet och kockyrket i synnerhet. Det är svårt att få tag på kockar i dag. Men det är också viktigt att barnen får känna sig delaktiga och betydelsefulla och att de får vara med och påverka. Det är även bra att de känner att det är roligt att laga mat.

”Livsmedelsverket tycker att det var en god idé”

– Det här har prövats tidigare i landet – och Livsmedelsverket tycker att det var en god idé. Jag tror också att det här är jättebra. Det finns nog fler områden där vi kan involvera barnen. Jag ser fram emot att sjösätta det på prov på de tre förskolorna – sedan hoppas jag att vi kan ha det på alla förskolor. Jag tror också att det kan vara ett jättelyft för vår personal som jobbar i köket att få med sig någon som hjälper till lite och pratar lite, säger Yvonne Bergvall.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS