BB 2001 vann borta mot Orrefors

NYBRO/OSKARSHAMN

Det blev tre poäng för andra matchen i rad när BB 2001 bortabesegrade Orrefors med 3-0 (1-0).

– Det var en stabil seger, vi spelade som vi hade bestämt att vi skulle göra, säger en nöjd Anders Larsson, tränare i BB 2001.

Matchen mot Orrefors spelades i Nybro på Åkrahälls konstgräs, något som Anders Larsson tror gynnade hans lag.

– Vi försöker ju rulla boll mycket och jag vill att vi har en tanke bakom det vi gör, det är klart att ett snabbare passningsspel blir effektivare på en bra och jämn plan, så det här passade oss bra.

Annars började Orrefors ganska skapligt dock utan att skapa några målchanser och efter en kvart tog BB 2001 över det mesta av spelet.

Första målet skulle dock dröja till minuten före paus när Jesper Svenssons frispark från väldigt långt håll letade sig in i mål till 1-0 för gästerna.

”Jättetavla”

– Helt klart en jättetavla av målvakten, men det är bara att tacka och ta emot, säger Anders Larsson.

Inför den andra halvleken justerade BB 2001 sitt anfallsspel. Man använde sig av tre forwards och det hade blivit lite för mycket ensidigt djupledsspel i den första halvleken.

– Vi skulle vara noga med att forwards droppade ner, mötte boll och spelade tillbaka för att sedan gå i djupled i nästa moment, säger Anders Larsson.

Orrefors hade inte mycket och BB 2001 hade kontroll på matchen, inte ens en straff för hemmalaget kunde rubba gästerna.

– Robin Thunberg i målet gjorde en fin räddning på straffen, det var logiskt för den var extremt feldömd.

I den åttionde minuten satte Joakim Berggren 2-0 och samme man fastställde slutresultatet till 3-0 någon minut före full tid.

”Ganska bra spel”

– Det var en stabil och säker seger med ganska bra spel från vår sida, avslutar Anders Larsson som var nöjd med laginsatsen och delar ut ett extra plus till högeryttern Johan Bergstrand.

På söndag om en vecka tar BB 2001 emot Örsjö IF på Berga IP.