Oskarshamns-Nytt ON-logo
Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

BEKRÄFTAT: Anton Sejnehed (S) i Oskarshamn föreslås bli ny ordförande i Kretslopp Sydost

ANNONS

OSKARSHAMN

På söndagen berättade vi att Anton Sejnehed (S), Oskarshamn, kommer att nomineras till posten som ny ordförande i Kretslopp Sydost, enligt uppgifter till vår tidning.

”Det stämmer att gruppledarna för S i de åtta medlemskommunerna har tillfrågat mig och föreslår att jag ska bli ny ordförande. Vem som ska vara ordförande bestämmer förbundsdirektionens 19 ledamöter”, skriver Anton Sejnehed i ett e-postmeddelande till ON på måndagen.

Hur ser du på Yvonne Bergvalls uttalanden i frågan?

”Jag har ingen kommentar till Yvonnes uttalanden. Under vecka 20 hade vi ett gruppmöte där vi fick information om att Maia (Dahlberg, Kalmar) skulle lämna uppdraget som ordförande. Vi bad då gruppledarna för S i kommunerna att bereda frågan. Snart därefter blev jag kontaktad av gruppledare i ett par kommuner som ville föreslå mig. Jag har därefter funderat och bollat med ett par stycken innan jag landade in i att tacka ja.  Beslut om ordförande tas av direktionen på ett kommande möte.”, skriver Anton Sejnehed.

”Kretslopp Sydost befinner sig i en bransch som just nu har flera stora frågor framgår sig. Det handlar dels om en förändrad lagstiftning som innebär att vi ska införa fastighetsnära insamling samt att återvinningsstationerna ska tas över av Kretslopp Sydost. Samtidigt som det sker stora förändringar i avfallsbranschen så vet vi att bekymret börjar tidigare och för att minska avfallet behöver vi minska den konsumtion som bidrar till avfall. Det innebär exempelvis att vi skulle behöva minska mängden plast totalt samt de olika sorters plast som finns.  Här behöver vi som direktion ta ledartröjan för att tillsammans med alla andra driva på för ökad sortering och minskat avfall”, skriver Anton Sejnehed.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS