Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

BESKED: Då är den nya hälsocentralen i Mönsterås inflyttningsklar

ANNONS

MÖNSTERÅS

På måndagens regionstyrelsesammanträde fattades ett inriktningsbeslut om att gå vidare med arbetet med en ny hälsocentral i Mönsterås. En investering på närmare 150 miljoner kronor.

– Detta är ett oerhört positivt beslut för oss bor i Mönsterås. Vi från Centerpartiet har under många år arbetat för en ny hälsocentral i Mönsterås och det är väldigt glädjande att regionen nu tar ytterligare ett kliv mot att förverkliga detta, säger Jens Robertsson (C), boendes i Mönsterås och ersättare i regionfullmäktige.

– Det här är ett viktigt steg med att stärka primärvården i hela länet och det är en viktig satsning när det gäller både kvalité och arbetsmiljö. Planen är att vi nu ska samlokalisera hälsocentral, distriktsrehabilitering och öppenvårdsmottagning för psykiatrin vilket skapar en tydlighet och en enkelhet för medborgarna, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för primärvården.

”Centerpartiet ser med glädje på det beslut som regionstyrelsen fattade på måndagen. Nu går arbetet vidare och enligt tidsplanen kommer ett genomförandebeslut på regionstyrelsens bord under hösten 2023 och inflyttning kan ske under våren 2027”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS