BESKEDET EFTER KUPPFÖRSÖKET INOM SD: Jan Johansson lämnar politiken

BESKEDET EFTER KUPPFÖRSÖKET INOM SD: Jan Johansson lämnar politiken

2022-12-13 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Jan Johansson (SD) lämnar politiken.

Det säger han till ON strax efter lunch på tisdagen.

– Jag har i dag lämnat in mitt önskemål om entledigande från mitt uppdrag i fullmäktige. Ett beslut som jag tagit sedan tidigare. Det har alltså inget med gårdagens kommunfullmäktigemöte att göra.

– Många medborgare har också frågat varför jag lämnat mina uppdrag i kommunstyrelsen och nämnder. Det beslutet tog jag redan i somras. Jag har suttit i många olika politiska sammanhang under två mandatperioder – alltså åtta år – och jag tycker att det räcker. Personligen är jag nöjd med vad jag har uträttat och jag har också fått beröm – både från politiker och tjänstemän – för att jag har kommit väl påläst till mötena. Ärendelistan är både omfattande och komplicerad både i nämnderna och i kommunstyrelsen. Att komma till ett möte och veta vad de olika ärendena handlar om, och känna sig trygg i beslutsprocessen, har varit viktigt för mig.

”Det var lite osmart”

Jan Johansson

– Jag lämnar, som sagt var, kommunfullmäktige – och jag kandiderar inte till andra uppdrag. Det är helt och hållet mitt beslut, utan påtryckningar från partiet. Det som hände på kommunfullmäktige i går har hänt – och det är inte mycket att älta om nu. Med facit i hand kan man väl dock säga att det var lite osmart att nominera en utmanare till Leif Axelsson i oppositionsrådsvalet. Jag har full förståelse för att en del politiker i partiet reagerade kraftfullt mot detta. Men som sagt, det har hänt, och nu är det bara att gå vidare för samtliga inblandade. Personligen är jag engagerad i så många andra sammanhang, som inte har med politiken att göra – så jag behöver inte sitta arbetslös om dagarna, säger Jan Johansson.

Partivännen Anders Svensson lämnar också fullmäktigeförsamlingen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln med dina vänner: