BESKEDET: SD säger ja till den föreslagna placeringen av den nya hockeyarenan i Oskarshamn

BESKEDET: SD säger ja till den föreslagna placeringen av den nya hockeyarenan i Oskarshamn

2022-04-14 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

För en vecka sedan avslöjade Oskarshamns-Nytt att en tjänstemannagrupp föreslår att den nya hockeyarenan ska byggas på tennishallsområdet i Oskarshamn.

I går, onsdag, bekräftade kommunen ON:s uppgifter.

På skärtorsdagen skickar Sverigedemokraterna ut ett pressmeddelande, där partiet berättar att det ställer sig bakom placeringsförslaget.

Kommunstyrelsen fattar ett beslut i frågan på tisdag, den 19 april.

”Det är viktigt att inte tappa fart nu”

LEIF AXELSSON (SD)

– Det är viktigt att inte tappa fart nu, utan att man nu håller i den färdplan som finns framåt för en ny arena. Därför ställer vi oss bakom det förslag som nu ser ut att ha goda förutsättningar till att snabbast få en ny arena på plats, säger Leif Axelsson, gruppledare för Sverigedemokraterna.

Leif Axelsson (SD) tittar in i kameran
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén

– Utredningen visar i stort att vi har varit rätt på den gällande placeringen och med de uppenbara fördelar att anläggningarna ligger nära varandra. Förslaget innebär att man löser ut problemen för vissa av idrotterna, vilket är bra. Men där det fortsatt finns behov av att jobba med en mer ändamålsenlig anläggning för fotbollen, säger Mattias Bäckström Johansson (SD).

Mattias Bäckström Johansson (SD) tittar in i kameran
Mattias Bäckström Johansson (SD). Foto: Peter A Rosén

– Vi har hela tiden lyft problemet som finns kring det befintliga arenaområdet och där en viktig del i detta är att man löser situationen för bland annat sportklubben som under lång tid saknat en fullvärdig anläggning då kastbanorna varit för korta. Något som nu blir möjligt att lösa och vilket nu åter gör det möjligt att anordna tävlingar på högre nivå, säger Jan Johansson (SD), ledamot i kommunstyrelsen.

Jan Johansson (SD) talar på ett fullmäktigemöte i Oskarshamn
Jan Johansson (SD). Foto: Peter A Rosén

– Det är även viktigt att nu föra en god dialog med tennisklubben för att kunna få till ett centra för racketsport i Oskarshamn som kan bidra till ytterligare mervärden, säger Marko Raiskio (SD), ersättare i kommunstyrelsen.

Marko Raiskio (SD) tittar in i kameran
Marko Raiskio (SD). Foto: Peter A Rosén

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt (översta bilden)

Dela gärna artikeln: