Biblioteket i Påskallavik flyttas till Källströmsgården

Biblioteket i Påskallavik flyttas till Källströmsgården

2021-04-26 Av av Oskarshamns-Nytt

PÅSKALLAVIK

”I morgon tisdag öppnar biblioteket i Påskallavik, som flyttat till anrika lokaler i Källströmsgården. Påskallaviksborna får då också möjlighet att besöka biblioteket varje dag mellan sju på morgonen och tio på kvällen”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

­­ – Källströmsgården är en fantastisk plats. Att vi nu kan öppna ett bibliotek där, samtidigt som den fina verksamheten som Konstföreningen Källströmsgården bedriver kan fortsätta, känns oerhört bra, säger bibliotekschefen Marcus Persson.

”Grunden för vår demokrati”

Biblioteket kommer att vara öppet och bemannat på tisdagar mellan klockan 14 och 19 samt på torsdagar mellan klockan 12 och 16.

”Men biblioteket är också utrustat för meröppet, vilket innebär att alla låntagare har möjlighet att komma in på biblioteket klockan 7–22 varje dag, året runt. För att få tillgång till detta kontaktar man biblioteket.paskallavik@oskarshamn.se”, skriver kommunen i pressmeddelandet.

”Biblioteket är en fristad, ett rum öppet för alla, som ger fri tillgång till litteratur och information. Här kan var och en, oavsett bakgrund, ta del av kulturupplevelser och söka kunskap”

ANTON SEJNEHED (S), ORDFÖRANDE I BILDNINGSNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

 – Biblioteket är en fristad, ett rum öppet för alla, som ger fri tillgång till litteratur och information. Här kan var och en, oavsett bakgrund, ta del av kulturupplevelser och söka kunskap. Allas möjlighet till delaktighet i samhällslivet och fri åsiktsbildning är grunden för vår demokrati. Det är också grunden för bibliotekens verksamhet. Därför är det glädjande att vi nu kan öppna upp biblioteket i Påskallavik där tillgången kommer vara än större för invånarna, säger Anton Sejnehed (S), bildningsnämndens ordförande.

Kulturcenter

”Det var i slutet av maj förra året som bildningsnämnden presenterade förslaget att flytta Påskallaviks bibliotek från skolan till Källströmsgården, för att i stället göra rum för en förskoleavdelning på skolan. Flytten innebär att Källströmsgården omvandlades till Källströmsgårdens kulturcenter. Ett tag framöver gör rådande restriktioner att biblioteket endast kan ha sex besökare inne samtidigt”, skriver kommunen.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln: