Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Bildextra: Eagels tackfest på Badholmen lockade till skratt, minnen och vemodsalighet

ANNONS

OSKARSHAMN

Under onsdagskvällen bjöd Attraktiva Oskarshamn in till en tackfest för de som varit inblandade i Stefan H Lindéns produktion av tv-serien Eagles. Flera skådespelare, statister och husutlånare fick tillfälle att skåla med produktionsteamet.

Det var en nöjd och lycklig Stefan H Lindén, skapare av tv-serien Eagles, som mötte personer som varit inblandade i tv-seriens fyra säsonger på Badholmen under onsdagskvällen. Attraktiva Oskarshamn hade bjudit in berörda för att tacka av filmproduktionen och för att tillsammans njuta av kvällen.

– Inför varje säsong brukade vi ha en smygpremiär men de två sista åren nu har det inte gått på grund av pandemin. Därför tyckte vi att det var lägligt att ha en tackfest nu när den fjärde säsongen är över, säger Amanda Hedberg, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn.

Rörd över minnena

Stefan H Lindén, som är grundare till tv-serien, strålade och han blev rörd över minnena som produktionsteamet upplevt tillsammans. Carl Petter Montell, regi och manus, minns särskilt ett tillfälle som framkallar skratt.

– I en slutscen skulle några skådisar lämna staden och jag ville att de skulle åka tåg. Dessvärre går det inget tåg ifrån Oskarshamn så Stefan sa först att det inte går att göra scenen så, säger han och skrattar.

Men Carl Petter Montell gav sig inte så Stefan H Lindén fick ordna ett tåg.

– Vad jag ringde runt och fixade! Till slut gick det och vi fick hit ett. Den scenen blev väldigt fin så det är vi nöjda med, säger han.

Känsla av vemodsalighet

Huvudrollsinnehavaren Edvard Olsson, som spelar Elias Kroon i serien, minns hotellet som de bodde på.

– Ibland hade de råkat boka sviten till mig och det var härligt, säger han och skrattar.  

Filmteamet menar att de inte känner sorg över att filmningen tagit slut men att känslan ändå är ett slags vemod.

– En skådis som varit med beskrev det så himla bra. Hon uppfann ordet vemodsaligt och det är precis den känslan jag har. Visst är det vemodigt men totalt saligt att vi har gjort detta och att det blev så bra och stort, säger Stefan H Lindén.

En miljon tittare per avsnitt

Under ett möte med SVT fick han veta att Eagles ligger på andra plats i tittarsiffror. Bara serien Vår tid är nu ligger före och det tycker Stefan H Lindén är otroligt.

– Det är ett otroligt genomslag och vi har haft en miljon tittare i snitt per avsnitt. Det är kul att så många har en relation till ungdomarna i serien och självklart till Oskarshamn, säger Stefan H Lindén.

Stolt mamma

Stefan H Lindéns mamma Solveig Suokas är inte förvånad att det har gått så bra som det har gjort.

– Redan när Stefan bodde hemma och gick gymnasiet började han skriva på den här historien och nu har jag följt dem på plats under inspelningarna. Ibland blev jag bjuden till hotellet för att äta frukost med dem.

Hon menar vidare att hon tidigt kunde förstå att det var film Stefan H Lindén ville hålla på med.

– Vi hade som tradition att köpa Disneys nya film varje år och det var heligt. Stefan tittade på filmen på ett annorlunda sätt jämfört med oss andra. Han försökte förstå hur saker hade gjorts och allt annat som fanns bakom.

Stjärnspäckad komedi på gång

Mamma Solveig Suokas råkar också avslöja att Stefan H Lindén har nya filmprojekt på gång.

– Mamma, det där är ju hemligt än så länge, säger han och skrattar. I mitten av 2023 är den nya filmen Uddevalla forever klar och ska börja gå på biograferna.

– Sedan har jag ett projekt till som jag dessvärre inte kan prata om så mycket. Jag kan säga att det är en stjärnspäckad komedi men jag får inte avslöja vilka skådespelare som ska vara med men visst är det några som ni känner till.

Foto: Niclas Ådemark

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS