Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bilisten på Öland höll på att köra på ytterligare en familj

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Nyhetsbyrån TT skriver att bilisten på Öland, en man i 55-årsåldern, var ytterst nära att köra på ytterligare en familj i Färjestaden.

Det rörde sig om en mamma, med barnvagn, samt två barn till, som var lite äldre. De var en hårsmån från döden, rapporterar TT på lördagen.

Det var i onsdags som en mamma och en av hennes söner dog när bilisten körde på dem. Pappan och ett annat barn skadades.

Strax innan bilisten körde på familjen, som var ute och cyklade, ska ytterligare en familj ha utsatts för allvarlig fara.

Centimeter mellan dem och bilen

Mamman, med barnvagn, var ute och gick tillsammans med två äldre barn, ett i tonåren och ett strax under tonåren. Då susade bilisten förbi dem i hög fart. Det ska bara ha varit centimeter mellan dem och bilen.

Bilisten är nu anhållen, misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande av annans död i två fall, grovt vållande av kroppsskada och framkallande av fara för annan i fem fall.

Det är ännu oklart om mannen var drograttfull. Provsvaret kommer nästa vecka.

Mannen begärs nu häktad och häktningsförhandlingarna hålls under lördagen eller söndagen.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS