Bitter förlust i slutminuten för Oskarshamns AIK

LINKÖPING/OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK gjorde en riktigt bra första halvlek, men efter paus vände Linköping och vann med 2-1 (0-1).

Vi ska inte gå härifrån med noll poäng, men vi blev rädda för att förlora, säger OAIK:s tränare Agim Hasani.

I den första halvleken var det mycket OAIK. Filip Jägerbrink träffade ribban i den åttonde minuten och tio minuter senare rundade Johan Arvidsson Linköpingsmålvakten och serverade André Reinholdsson (bilden) i princip öppen kasse fram till 1-0 för OAIK.

”En av våra bästa”

–Den första halvleken är en av våra bästa i år, vi har full koll på dem och följer matchplanen till punkt och pricka. Vi får också utdelning ganska tidigt när vi gör precis så som vi pratat om, säger Agim Hasani.

OAIK fick en jättechans till 2-0 när man tilldömdes en straff men Filip Jägerbrink missade, eller rättare sagt, skottet räddades nere vid stolpen.

–Det är första straffen vi får på 19 omgångar och då är det ju typiskt att vi bränner den. Gör vi 2-0 där så är matchen död.

Ledningen med 1-0 stod sig till paus och Agim Hasani var full av tillförsikt inför den andra halvleken.

Grovt misstag

–Det kändes som om det var vår match, försvaret fungerade bra, de hade inte mycket framåt. Tyvärr bjuder vi sedan in dem i matchen, säger Agim Hasani och syftar på ett grovt misstag av målvakten Gustav Nyberg.

Nyberg hade kontroll på bollen och skulle skjuta iväg den men sparkar hål i luften och Linköpingsspelaren Christian Moses kunde promenera in med bollen i tomt mål.

–Det är ett jättemisstag naturligtvis och efter det blev vi ängsligare. Sedan tvingades vi byta ut Ludvig Holmertz och det gjorde att vi fick plocka runt lite i laget och då tappade vi en del av vår offensiva kraft, säger Agim Hasani.

Han fick se Linköping ta över allt mer när OAIK-spelarna började lyfta långt och frångå det sätt man egentligen vill spela på.

–Vi vågar inte hålla i bollen, bjuder in dem i matchen och de får initiativet. Sedan tycker jag ändå att vi har koll på alla de inlägg de slår in, det blir inte jättefarligt, menar Agim Hasani.

Slumpartat

Matchen skulle dock avgöras när just ett inlägg efter ett par nickar slumpartat friställde Christian Moses som lyfte in 2-1 via ribban över en chanslös Gustav Nyberg.

– Det är bittert, vi ska inte gå härifrån utan poäng, men vi blev rädda för att förlora och tappade vårt spel. Nu är det bara att bryta ihop och komma igen till matchen mot Eskilsminne hemma på söndag.