BOIF:s tränare: ”En av våra spelare kände igen Habib med en gång”

BOIF:s tränare: ”En av våra spelare kände igen Habib med en gång”

2020-09-14 1 av Peter A RosénOSKARSHAMN

Viktor Fransson, tränaren i Blackstad/Odensvi IF (BOIF), hävdar att Krokstorps IF:s spelande tränare Younes Askar satt på bänken under hela matchen igår – och att det var brodern och Oskarshamns AIK-spelaren Habib Askar som spelade med Krokstorp.

– Younes var inte omklädd under hela matchen. En av våra spelare kände igen Habib med en gång. Det är så dåligt. Stämmer det, så har Krokstorp ljugit i lagrapporten och satt upp Younes namn istället för Habib. Younes stod bredvid mig, vid sidan om planen, under hela matchen, säger Viktor Fransson till Oskarshamns-Nytt på måndagen.

Bild som bevismaterial

Viktor Fransson skickar över en bild till vår tidning, som en person ska ha tagit i samband med söndagens match mellan BOIF och Krokstorp. Och enligt denne är det Habib Askar som springer i mössa. Bilden har skickats in som bevismaterial i anmälan till Smålands Fotbollförbund.

Här är fotografiet:

Vår tidning intervjuade Younes Askar, Habib Askar och Krokstorps lagledare Lars Lundgren tidigare idag – och de säger att Habib Askar definitivt inte var med och spelade mot BOIF.

– Det måste de säga. De måste skydda sin spelare. Har Habib spelat i en division 6-klubb, så är det kontraktsbrott. Han får inte spela med någon annan klubb än Oskarshamns AIK. Men Oskarshamns AIK kan gå rakryggat – de har inte gjort något fel, säger Viktor Fransson.

”Spelade i cirka 20 minuter”

– Habib spelade i cirka 20 minuter. Men bevisbördan ligger på oss. Vi ska försöka få fram fler bilder som vi kan skicka in till Smålands Fotbollförbund. Disciplinnämnden har möte nästa onsdag. Är inte bevisningen tillräcklig, så hamnar vi i en jobbig sits.

Viktor Fransson säger att det märktes att en division 1-spelare var med i matchen.

– Det var roligt att se en riktig fotbollsspelare i en division 6-match. Han rörde sig på ett helt annat sätt, han hade en helt annan teknik och en helt annan touch. Men hans medspelare var ju inte på hans nivå – vilket gjorde att det blev svårt för honom att uträtta något. Han hade behövt en kompis till, som spelar fotboll på samma nivå.

– Men vi spelade med vilja och konditionsstarka spelare – och vi är jättenöjda med att det blev 1–1.

”Måste lita på vår spelare”

Oskarshamns-Nytt pratar även med Oskarshamns AIK:s sportchef Stefan Johansson.

– Det finns en del frågetecken som vi försöker räta ut. Men vi måste lita på vår spelare i det här läget. Det vore ganska absurt om han riskerade sin karriär som fotbollsspelare genom att vara med i en betydelselös division 6-match. Men ord står mot ord – och vi kan inte göra så mycket i dagsläget. Habib säger att han inte har spelat. Han säger att han var och tittade på matchen. Och det litar vi på. BOIF har bevisbördan och vi får avvakta och se vad som händer.

– Vi tog in Habib för att han är talangfull. Han har potential. För mig känns det långsökt att han skulle riskera allt detta för en match i division 6. BOIF har skickat över en bild – och jag kan inte se att det är Habib på den bilden. Det ser ut som Younes. De är lika.

– Spelaren på bilden har mössa och skägg. Och Younes har skägg. Han brukar dessutom spela i mössa. Habib har inget skägg.

Får inte spela i någon annan klubb

Skulle det visa sig att Habib verkligen har gjort fel, så får han i sådana fall stå sitt kast, konstaterar Stefan Johansson.

Kontraktet med OAIK är tydligt – han får varken spela eller träna med någon annan klubb.

Ett kontraktsbrott skulle leda till att det är färdigspelat i OAIK och att han blir suspenderad av förbundet.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

PRIVAT