Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

BOKSLÄPP: Lotta Fagerholms nya roman Skuggminnen utspelar sig på Smålandskusten

ANNONS

TIMMERNABBEN/NYKÖPING

Författaren Lotta Fagerholm har idag, tisdag, släppt sin tredje bok. Romanen Skuggminnen, som är en berättelse som bygger på en familjehistoria, utspelar sig i det småländska kustsamhället Timmernabben i Mönsterås kommun.

Författaren Lotta Fagerholms tredje roman, Skuggminnen, är en berättelse som skildrar människans kanske viktigaste relation: den till den närmaste familjen. Går allt att förlåta eller finns det händelser som man aldrig kan komma över? Vad händer i en familj när hemligheter kommer upp till ytan?

Okonventionell deckarroman

Romanen handlar om systrarna Greta, Ingrid, Rita och Olivia som är födda i det småländska kustsamhället Timmernabben. Vi får följa dem från barnsben in i vuxenlivet, men en mörk familjehemlighet väcker svåra frågor om skuld, skam och försoning.

– Skuggminnen är en okonventionell deckarroman, en berättelse som bygger på en familjehistoria där en brutal och våldsam handling förändrar ett systerskap för alltid. Det är en roman som får var och en av oss att ifrågasätta våra relationer till den närmaste familjen. Din syster kanske inte alls är den hon utger sig för att vara?, säger Lotta Fagerholm.

Lotta Fagerholm
Lotta Fagerholm, författare till romanen Skuggminnen. Foto: Bildproffsen Nyköping

FAKTA / LOTTA FAGERHOLM

Den röda tråden i Lotta Fagerholms författarskap är de mänskliga relationerna där frågor om skuld, ansvar, förlåtelse, rätt eller fel, bär berättelserna framåt. Den här gången utspelas historien i Skuggminnen i östra Småland, en miljö som författaren själv har en nära relation till genom sin egen släkt. Hennes personliga kännedom om platserna gör miljöbeskrivningarna intima och personliga.

Namn: Lotta Fagerholm

Ålder: 53

Bor: Nyköping

Uppväxt: I Nyköping men med återkommande vistelser i Timmernabben

Just nu: Tjänstledig från sitt lärarjobb för att skriva

Foto: Bildproffsen Nyköping

Skuggminnen (2023)

Systrarna Albertsson är födda i det lilla småländska kustsamhället Timmernabben. Vi får följa dem från barnsben in i vuxenlivet, men en mörk familjehemlighet väcker svåra frågor om skuld, skam och försoning.

Vad händer i en familj när det outtalade plågar och djupa konflikter drar isär?

Skuggminnen är en roman som skildrar människans kanske viktigaste relation: den mellan föräldrar och syskon. Går allt att förlåta eller finns det händelser som man aldrig kan komma över?

Källa: Bokus

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS