Bra vaccinationsstart för Mönsterås kommun

Bra vaccinationsstart för Mönsterås kommun

2021-02-10 0 av Peter A RosénMÖNSTERÅS KOMMUN

Förra veckan kunde man slå fast att Kalmar län hade fått den näst bästa starten när det gäller vaccinationsarbetet i vårt land.

Och Mönsterås kommun ligger i toppen bland kommunerna i länet.

”Det känns bra. Fler och fler vaccineras och läget kan förändras snabbt, men det är glädjande att vi fick en sådan fin start”, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås kommun.

Vaccinationerna är, förståeligt nog, också det stora samtalsämnet när näringslivsrådet samlas (numera är sammankomsterna digitala).

Det senaste mötet hölls på onsdagsmorgonen, det är frukostmöten som gäller, och i näringslivsrådet finns representanter från kommunen och företagsrepresentanter från olika näringslivsgrenar.

Mönsterås Handel, LRF och Företagarna finns med, för att nämna några exempel.

Sammankomsterna har, exempelvis, gästats av riksdagsledamöter och regionråd. Landshövdingen har medverkat och idag medverkade SKR, Sveriges kommuner och regioner.

”Det finns en oro”

Näringslivet har möten regelbundet och det blev av förklarliga skäl extra många möten när pandemin kopplade sitt grepp om vårt land för ett år sedan.

”Många är oroliga för att få ett stort utbrott på sitt företag”

ANDERS JOHANSSON (C),
KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I mÖNSTERÅS KOMMUN

”Det kom oerhört mycket frågor från näringslivet inledningsvis. Vi hade möten varannan vecka och många frågor handlade om stödverksamheten till företag under pandemin. Nu handlar merparten av frågorna om vaccinationerna. Många är oroliga för att få ett stort utbrott på sitt företag.”

”Det finns en oro för att man inte ska klara av bemanningen. Man är orolig för sin personal”, säger Anders Johansson.

ARKIVFOTO

REGION KALMAR LÄN