Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Brev till Oskarshamns kommun: Skaderisk på motionsspåret i Havslätt

ANNONS

OSKARSHAMN

Under våren ska Oskarshamns kommun riva hela motionsslingan i Havslätt och sätta upp nya stolpar och nytt elljus.

Projektet kostar mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

Det skriver anläggningschefen Olof Eriksson i ett svar till en person som, via e-post, påpekar att ”40 procent av slingan är svart, vilket kan ge upphov till skador på motionärer”.

”Hoppas att ni fixar detta snarast”, skriver personen ifråga.

I svaret påpekar Olof Eriksson att det finns en skylt vid slingan som informerar om vårens projekt.

”Rent krasst så är elljusspåret helt slut”

OLOF ERIKSSON, ANLÄGGNINGSCHEF

”Nuvarande elljusspår har flera kabel- och elfel. Vi har felsökt flera gånger och fått bort ett par fel, men vi hittar inte alla. Rent krasst så är elljusspåret helt slut”, skriver Olof Eriksson i svaret.

Fin belysning i Kristineberg

”Vi byter lampor och löser mindre elfel, men vi kommer inte att få det gamla spåret i full drift igen. Så vi får helt enkelt se fram emot ett nytt fint spår 2021. Till dess rekommenderar jag att ni använder Kristinebergs elljusspår. Där har vi ny fin belysning”, tillägger han.

”Ingen bra reklam”

”Tack för svaret och det blir säkert bra när det är klart. Men ingen bra känsla eller ”reklam” att vi inte kan använda en sådan fin slinga under mörkertiden utan pannlampa”, skriver personen till Olof Eriksson.

”Om vi tillsammans kan sprida budskapet om att det är ny belysning på gång, så tror jag att de flesta har en förståelse för att vi inte kan lägga tiotusentals, kanske hundratusentals, kronor på att rusta upp ett elljusspår som ska rivas om ett par månader”, svarar Olof Eriksson.

”Sant, men då måste ni förklara varför det inte gjordes i höstas”, svarar personen.

”Ligger i framkant”

”Självklart kan jag göra det. Vintern 2019 upphandlade vi två nya elljusspår. Genomförandet skulle ske 2020 och 2021 under sommarhalvåren. 2020 byggde vi helt nytt elljus i Kristineberg. Under 2020 blev belysningen i Havslätt snabbt sämre och vi frågade entreprenören om de kunde rasera Havslätt och sätta nytt elljus under hösten 2020. Alltså bad vi om en tidigareläggning av projektet. Tyvärr hade de inte den möjligheten på grund av andra stora projekt. Därmed kommer Havslätt att bytas våren/sommaren 2021 enligt ”originalplanen”. 2018 bytte vi även elljusen i Påskallavik och Fårbo. Vi monterade även ny belysning i Kristdala. Jag anser att Oskarshamns Kommun ligger i framkant gällande motionsspår. Bland annat har Havslätt blivit utnämnt till Kalmar läns bästa motionsspår. Att Havslätts elljusspår nu är i dåligt skick är tråkigt, men som sagt, inom kort är det bytt mot ny modern utrustning”, svarar Olof Eriksson.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS