”Bristen på nytänkande och energi är alarmerande”

”Bristen på nytänkande och energi är alarmerande”

2021-04-16 0 av Oskarshamns-Nytt
 

LÄNET

Region Kalmar län har höga ambitioner att erbjuda nära vård med god tillgänglighet och dessutom satt som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. För att nå dit behöver regionen kunna erbjuda flexibla arbetstider även på de orter där det inte finns sjukhus, påpekade Moderaterna och Kristdemokraterna i en interpellation vid torsdagens möte med regionfullmäktige.

Det skriver M och KD i ett pressmeddelande.

– Idag är de flesta hälsocentralerna öppna mellan 07.30-08.00 och 1700. Några få har öppet på helgerna, ingen har öppet på kvällarna. För medborgarna är detta naturligtvis en brist i och med att de inte får tillgång till nära vård. Men vi tror även att det skulle kunna göra arbetet på hälsocentralerna mer attraktivt om regionen erbjöd fler alternativ när det gäller arbetstider, säger Madeleine Rosenqvist (KD).

”Föredrar passivitet”

– Svaret från Länsunionen är ännu en gång att ingenting behöver förändras och att inga åtgärder behöver vidtas. Ännu en gång uttrycker majoriteten ingen politisk vilja utan föredrar passivitet. Vi tycker att bristen på nytänkande och energi är alarmerande, i synnerhet mot bakgrund av hur långt det är kvar till att regionen faktiskt skulle vara Sveriges bästa arbetsplats, säger Carl Dahlin (M).

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN