Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Brunegård (KD): ”Synnerligen innehållslöst”

ANNONS

LÄNET

”Vilka åtgärder kommer kulturministern vidtaga för att kommande sommar ge besöksnäringen rimliga planeringsförutsättningar och Sveriges familjer möjlighet till kulturupplevelser under smittsäkra förutsättningar i stora temaparker med sittplatser utomhus?”, skriver riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD) i en interpellation till Amanda Lind (MP).

För en tid sedan ställde Gudrun Brunegård en skriftlig fråga till sjukvårdsministern Lena Hallengren (S) angående de förslag till nya riktlinjer som Folkhälsomyndigheten har tagit fram för olika typer av sammankomster.

”Av största betydelse”

– Där hade man, trots ett resonemang i brödtexten, om den minskade smittspridningen vid sittande arrangemang utomhus, inte tagit med någon sådan beräkningskolumn i sin tabell. Detta är en fråga som är av största betydelse för planeringen av vårt läns och vårt lands besöksnäring – inte minst Astrid Lindgrens Värld, med sina stora scener och enorma ytor i parken.

”Uppföljande frågor”

– Det svar jag fick av Lena Hallengren var synnerligen tunt och innehållslöst. Nu ställer jag i stället en interpellation till kulturministern Amanda Lind, med tanken att i en interpellationsdebatt kunna ställa uppföljande frågor. Utgångspunkten i interpellationen är avvägningen mellan den ökande psykiska ohälsan och de positiva hälsoeffekterna med kultur- och naturupplevelser, säger Gudrun Brunegård.

Interpellationen stämplas in under tisdagen.

FOTO

SVERIGES RIKSDAG

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS