BRYNÄSTRÄNAREN HYLLAR MARTIN FILANDER OCH IKO: ”Jag tror att han är seriens bästa tränare”

BRYNÄSTRÄNAREN HYLLAR MARTIN FILANDER OCH IKO: ”Jag tror att han är seriens bästa tränare”

2022-03-08 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – Brynäs IF 1–2, efter förlängning (0–0, 1–0, 0–1, 0–1)

Mål, IKO: Fredrik Olofsson

IK Oskarshamn har nu fyra förluster i följd på hemmais i SHL-hockeyn.

Brynäs IF vann med 2–1, efter förlängning, inför 2 909 betalande åskådare i Be-Ge Hockey Center.

– Jag tror att han är seriens bästa tränare. Det har jag tänkt många gånger. Hans lag spelar så bra ishockey. De är så kreativa och farliga, säger Gävlelagets tränare Mikko Manner om IKO-tränaren Martin Filander och hans lag.

”Det var en stor vinst för oss”

BRYNÄSTRÄNAREN MIKKO MANNER

– Men vi hittade en väg att vinna. Jag är stolt över vårt lag. Vi behöver poängen. Det var en stor vinst för oss – som bygger lite självförtroende.

Martin Filander konstaterar att Brynäs var väldigt bra i den här matchen.

”De förtjänade att vinna”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER

– De förtjänade att vinna matchen. De fick stopp på vårt puckspel på ett ganska bra sätt. Vi hade inte riktigt det där självförtroendet som vi är vana vid – och därför fastnade vi lite väl ofta i vårt omställningsspel. Det är klart, har man en bra motståndare så kan det ske lite fler gånger än det brukar göra. Men vi hade fått matchen dit vi ville inför tredje perioden (IKO ledde med 1–0).

– Men de lyckades forechecka på ett bra sätt i början av tredje – och då kom kvitteringen. Sedan var det full kamp hela vägen. Det var en tuff och tajt match med mycket känslor. Skickliga spelare avgjorde i förlängningen.

”Vi har nu slagit poängrekord för klubben i SHL”

MARTIN FILANDER

– Jag är otroligt stolt över kampmoralen i laget och sättet vi höll ihop det på. Vi hade ett otroligt bra målvaktsspel (Tim Juel). Och flera spelare var med och drog loket framåt, precis som vi behöver. Vi behöver också vara lugna och fina och fortsätta att jobba. Vi har nu slagit poängrekord för klubben (64) i SHL. I varje match framöver har vi chansen att slå ett nytt rekord. Kan vi hålla minnet så kort hela tiden, och ta en match i taget, så har vi chansen att fortsätta att bygga något bra av detta, säger Martin Filander.

Philip Samuelsson spelade med heltäckande visir. Varför?

– Han fick en puck i ansiktet på morgonträningen.

Philip Samuelsson spelade med heltäckande visir. Foto: Peter A Rosén

IKO, som ligger på nionde plats i tabellen med 64 pinnar efter 45 spelade matcher, möter Timrå på bortais på lördag och Brynäs borta på söndag.

Tian Brynäs och elvan Linköping, som ligger precis under slutspelsstrecket, har 61 poäng. IKO har dock två matcher till godo på de båda lagen.

Dela gärna artikeln: