Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Byggebo har berättat var besöksparkeringarna finns i Kristineberg

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTINEBERG

Nu har Byggebo berättar var besöksparkeringarna finns i hyreshusområdet i Kristineberg.

De är inte helt lätta att hitta, kan vi konstatera.

Vid blå höghuset, på Ingenjörsvägen, finns det faktiskt några besöksparkeringsplatser. Där får man stå fyra timmar åt gången, med parkeringsskiva.

Vid Stångehamnsvägen finns det också ett antal fyratimmarsplatser, som är kopplade till kravet på parkeringsskiva.

Det går dessutom bra att stå i centrum, på parkeringsplatsen vid kyrkan. Det märkliga med den platsen är att den saknar skyltning. Det är alltså omöjligt att veta att det går bra att parkera där. Och hur länge man får stå, ja det är högst oklart.

Det är Marcus Kroner, vid den yttre förvaltningen inom Byggebo, som hjälper Oskarshamns-Nytt att hitta besöksplatserna.

Men de är inte lätta att hitta, eller vad säger du?

– Nej, det köper jag. De är svåra att hitta. Vi har brustit i informationen. Men det är inte värre än att vi kan rätta till det. Jag förstår att många har reagerat – men vi gör det här för våra hyresgästers skull. Vi är måna om dem. De som, exempelvis, kommer hem sent på kvällarna efter att de har slutat på Scania ska inte behöva leta efter parkeringsplatser.

– De ska inte behöva traska runt halva Kristineberg för att ta sig hem.

– Gamla dumpade skrotbilar, båtar och släpkärror har stått och tagit upp många platser under en längre tid. Det har skapat stora bekymmer. De som inte hyr hos oss ska inte ockupera hyresgästernas platser. Vi har fått in många klagomål kring detta. Tidigare var parkeringarna fria – det var nödvändigt att införa regler för att få ordning på problemet.

Men det finns inte tillräckligt många besöksparkeringar. Hur ser ni på det?

– Nej, vi ska ha fler. Vi ska upp till cirka 60 stycken (man har kommit halvvägs, ungefär, i nuläget), sammanlagt. Varje område ska ha besöksparkeringar. Det ska skyltas upp. Aimo Park håller på med detta, säger Marcus Kroner, som också slår fast att man definitivt ska kunna ha en leasingbil på sin parkering.

– Vi ska inte göra det värre för dem. Samtidigt vill vi undvika att folk missbrukar reglerna. Men vi ska lösa detta. Det finns olika lösningar som Aimo Park kikar på.

Ibland har man gäster som stannar under flera dagar. Kommer det att finnas långtidsparkeringar för besökande framöver?

– Besökare kommer att kunna parkera med parkeringsskiva. Och man får flytta på bilen när parkeringstiden har gått ut. Men det räcker ju att man flyttar den till platsen bredvid.

Folk i området har redan åkt på böter. Kommer de att få tillbaka sina pengar?

– En del har parkerat på ett felaktigt sätt, och då är det värre. Men om exempelvis personal, som jobbar i Kristineberg, har blivit bötfällda, så har det blivit fel. Det ska rättas till, säger Marcus Kroner, som konstaterar att man kommer att göra bedömningar från fall till fall.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS