Camerata Nordica bjuder på en digital julkalender

Camerata Nordica bjuder på en digital julkalender

2020-12-01 0 av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Kalmar läns kammarorkester Camerata Nordica bjuder på en nyinspelad julkalender på internet under december. Det dukas upp ett musikaliskt julbord där orkestern, tillsammans med artister som har nära anknytning till Länsmusiken, bjuder på sina julfavoriter. Julkalendern har premiär tisdag den 1 december och kommer med nya spännande inslag varje dag fram till julafton.

– December var fulltecknad av konserter och evenemang som vi fick ställa in, säger Zéphyrin Rey-Bellet som är konstnärlig chef för Camerata Nordica. – Planerna har fått ändras flera gånger under det senaste året. Nu när julen är i antågande och det är svårigheter för våra musiker att resa bestämde vi att istället bjuda på en ”coronaanpassad” julkalender.

– Forum i Oskarshamn gav oss möjlighet att bygga en julstudio på stora scenen. – Vi lovar att det kommer att bli en blandning av igenkänning och överraskningar i en härlig adventsmix, avslöjar Zéphyrin Rey-Bellet!
Pandemin har gjort att Camerata Nordica påskyndat satsningarna på digitala sändningar. Förhoppningsvis sprider sändningarna glädje fram till att publika konserter kan arrangeras igen.