Carl-Wiktor Svensson: Därför valde jag KD i stället för M

Carl-Wiktor Svensson: Därför valde jag KD i stället för M

2021-11-11 Av av Oskarshamns-Nytt
Annons: Oskarshamns kommun

DEBATTARTIKEL

Därför valde jag KD i stället för M

Jag och min närmsta familj har varit Moderaterna trogna sedan generationer och jag har personligen lagt över 10 års helt ideellt engagemang i partiet, bland annat i den moderata partitoppen här i länet.

Mina partipolitiska förtroendeposter har årligen ställts till förfogande men införlivats år för år lokalt och regionalt. För detta är jag stolt och tacksam.

Varför väljer jag då att kandidera till riksdagen för Kristdemokraterna?

”Sedan mer än tre år har jag varit förälder, jag har också tyvärr varit med om en separation och senaste halvåret har jag varit socialutskottets ordförande i Högsby”

CARL-WIKTOR SVENSSON (KD)

Sedan mer än tre år har jag varit förälder, jag har också tyvärr varit med om en separation och senaste halvåret har jag varit socialutskottets ordförande i Högsby.

Dessa händelser och uppdrag i kombination med Moderaternas hantering av mig som politiker har gett mig insikter som jag tidigare inte haft.

”Människan är okränkbar”

Betydelsen av en bra familjepolitik – att människan är okränkbar men också ofullkomlig – samt att politiker inte ska ges möjlighet att oftare än absolut nödvändigt ta beslut som människor/företag själva kan ta är viktigt – och de är grundpelarna i Kristdemokraternas principprogram som lockade mig till partiet.

Jag har i politiken förknippats med glesbygden och det vill jag fortsätta med.

Jag vill lika mycket nu som tidigare att möjligheterna för att leva och verka på landet ska förbättras.

Jag tror att det finns många i vårt län som drömmer om mer självständighet och att kunna flytta ut på landet men som idag inte känner att förutsättningarna finns.

”Jag vet att det är många företagare verksamma i landsbygden som lider under Centerstödda S/MP-regeringens maktfullkomlighet”

Jag vet också att det är många företagare verksamma i landsbygden som lider under Centerstödda S/MP-regeringens maktfullkomlighet.

Detta behöver ändras och med Kristdemokraternas landsbygdsförslag är jag övertygad om att landsbygden kan utvecklas.

”Naturligt”

Även om mitt ”hopp” till Kristdemokraterna kanske kom som en överraskning för många, känns det både naturligt och konstruktivt för mig att stå på KD:s lista i riksdagsvalet.

Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya partivänner och i samarbete med Moderaterna kämpa för en ny regering och en bättre politik för Sverige.

En landsbygdsvänlig politik som på riktigt vill att hela Sverige ska fungera.

Och jag har sagt till Kristdemokraterna precis som jag sa till Moderaterna. Jag anser att en riksdagsledamot ska ha sin utgångspunkt i länet den representerar – vara närvarande lokalt – samt lyfta medborgares vardagsförutsättningar – likväl som partiets idéer och beslut – utan att kompromissa mer än nödvändigt med närvaroplikten.

”Jag har också varit tydlig med att barnen, i speciella situationer, alltid kommer först”

Jag har också varit tydlig med att barnen, i speciella situationer, alltid kommer först.

Det är en grundvärdering jag har och är stolt över att kunna dela med Kristdemokraterna.

”Hela Sverige ska fungera”

Jag har hela tiden ansett att jag har de grundförutsättningar som krävs för att tjäna länets befolkning i Sveriges riksdag.

Nu ser jag fram emot en valrörelse där politiken för familjer, äldre, företagande och en levande landsbygd får stå i centrum.

Jag och Kristdemokraterna vill att hela Sverige ska fungera.

FD Glesbygdsmoderaten

Carl-Wiktor Svensson (KD)

Carl-Wiktor Svensson (KD). Foto: Privat
Dela gärna artikeln: