Carl-Wiktor Svensson får en av topplatserna på KD:s riksdagsvalsedel

Carl-Wiktor Svensson får en av topplatserna på KD:s riksdagsvalsedel

2021-10-30 Av av Oskarshamns-Nytt

HÖGSBY

Carl-Wiktor Svensson, som bor i Träthult i Högsby kommun, lämnade Moderaterna nyligen – vilket vi har rapporterat om.

Han gick över till Kristdemokraterna – och där har han en av topplatserna på riksdagsvalsedeln i länet, enligt nomineringskommitténs förslag.

”Ingen som följt politiken i länet kan leva i okunnighet om vilken politisk agenda Carl-Wiktor har och vilka frågor som han brinner för. Det har varit fullt fokus på att utveckla möjligheterna att leva och bo samt driva företag på landsbygden. Han är verkligen en landsbygdens riddare!”, skriver nomineringskommitténs ordförande Anders Andersson (KD) i presentationen av toppkandidaterna.

Han fortsätter:

”Låt mig ge några extra kommentarer runt Carl-Wiktor som nya kandidat för KD. När vi i nomineringskommittén förra veckan var på väg att slutföra vårt arbete så fick vi inspel från medlemmar, bör ni inte ta tillvara den kapacitet, kunnande och det engagemang som Carl-Wiktor Svensson har, nu när det stod klart att han inte blir kandidat hos Moderaterna. Vi tvekade vill jag erkänna. Vi två partier samverkar nationellt, regionalt och ofta också ute i kommunerna. Men dom som gav inspel tyckte inte det var motiv till att avstå från att ställa frågan. Frågan ställdes och efter samtal och intervju med Carl-Wiktor redovisade jag mitt förslag för nomineringskommittén som på kort tid haft tre sammanträden och det senaste var i onsdags.”

”Carl-Wiktor har nomineringskommitténs enhälliga och fulla stöd att bli kandidat på vår riksdagsvalsedel”

ANDERS ANDERSSON (KD), ORDFÖRANDE I NOMINERINGSKOMMITTÉN”Carl-Wiktor har nomineringskommitténs enhälliga och fulla stöd att bli kandidat på vår riksdagsvalsedel. Och vi har valt att nominera honom som en av våra topp-3 kandidater.”

Anders Andersson (KD). Foto: Region Kalmar län

”Det var ingen slump att Ebba Busch hade fokus på landsbygdsfrågorna och hjärtlandet när hon höll sitt Almedalstal i somras. Detta föregicks av att partiet lyft fram dessa frågor i ett särskilt landsbygdsprogram som nu dessutom håller på att vässas ytterligare under partisekreterare Peter Kullgrens ledning. Med denna bakgrund var det naturligt för nomineringskommittén att förslå Carl-Wiktor Svensson som trea på vår valsedel (samma placering som han hade förra valet på Moderaternas valsedel). Vi vill ta tillvara alla goda krafter inför valet 2022 och med partiets profilering runt glesbygdsfrågor var det som ”hand i handske” att få chans att göra denna nominering.”

”Målsättningen med vår nominering är att ge väljaren i Kalmar län trovärdiga och kunniga kandidater”

ANDERS ANDERSSON”Målsättningen med vår nominering är att ge väljaren i Kalmar län trovärdiga och kunniga kandidater som dels kan stå upp för vårt län i rikspolitiken och dessutom bidra till att vi efter valet kan få en ny regering. En regering som har sin bas i den samverkan som finns mellan Moderaterna och Kristdemokraterna och som gång på gång manifesteras i Ebbas och Ulfs gemensamma politiska agenda.”

”Till sist. Alla förslag till valsedlar för riksdagen samt de sex olika valkretsarna i regionvalet kommer att behandlas och fastställas på vårt partidistriktets nomineringsstämma som hålls lördagen den 20 november på Stabygården i Högby”, skriver Anders Andersson.

Nomineringskommitténs förslag inför valet 2022:

Riksdagsvalsedel – KD Kalmar län

  1. Ebba Busch, partiledare 
  2. Gudrun Brunegård, Vimmerby
  3. Madeleine Rosenqvist, Fliseryd
  4. Carl-Wiktor Svensson, Högsby
  5. Daniel Braw, Kalmar
  6. Christopher Dywik, Mortorp
  7. Andreas Salomonsson, Kalmar
  8. Maud Ärlebrant, Västervik
  9. Folke Pleijert, Mörlunda
  10. Margreth Johansson, Kalmar 

Valsedeln kommer att innehålla totalt 35 namn från länet och dessutom kommer enligt beslut på partifullmäktige 10 s k riksnamn/talespersoner att saxas in på valsedeln. 

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt (översta bilden)

Madeleine Rosenqvist, Gudrun Brunegård och Carl-Wiktor Svensson. Foto: Kristdemokraterna
Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn