Carl-Wiktor Svensson ger Moderaterna svar på tal: ”Det stämmer inte”

Carl-Wiktor Svensson ger Moderaterna svar på tal: ”Det stämmer inte”

2021-10-24 Av av Peter A Rosén

TRÄTHULT

Tidigare på söndagen gick Moderaterna i länet ut och förklarade varför Carl-Wiktor Svensson ratades på partiets riksdagslista i länet (läs den artikeln här).

Nu kontrar Carl-Wiktor Svensson:

– Det stämmer inte. Jag har dock varit tydlig med att barnen alltid kommer att gå först – samt att det kan uppstå situationer då jag kommer att behöva prioritera barnen framför förtroendeuppdraget framöver. För det kommer jag aldrig att kompromissa med, säger han.

”Jag tror att det är få föräldrar som skulle kompromissa kring det”

CARL-WIKTOR SVENSSON (M)

Carl-Wiktor Svensson fortsätter:

– Jag tror att det är få föräldrar som skulle kompromissa kring det. Men jag har grundförutsättningarna som krävs för att representera Moderaterna i vår huvudstad, enligt de villkor som ställs. Och det har jag varit tydlig med sedan i somras.

– Varför skulle jag annars gå ut med att jag kandiderar? Jag har också varit tydlig med att jag som riksdagsledamot vill vara aktiv i länet de dagar jag inte är i Stockholm. Kanske är det här som man väljer att missuppfatta mig. Det är Kalmar län jag representerar och jag tror att det är viktigt med en stark lokal förankring för att rätt beslut ska tas, säger Carl-Wiktor Svensson.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

Dela gärna artikeln: