Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD) rasar mot energiministern: Det borde han ha gjort i stället för att gå på speedway

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Riksdagskandidaten Carl-Wiktor Svensson (KD) träffade energiministern Khashayar Farmanbar (S) på tisdagen.

– Jag ställde frågorna som vi också ställde i vårt öppna brev till honom. Han hade läst frågorna, men kunde inte ge mig några svar, säger Carl-Wiktor Svensson till vår tidning på onsdagen.

Det är oklart varför energiministern inte kunde svara på frågorna.

– Det kunde han inte heller svara på.

Lovade han att svara längre fram?

– Nej, jag fick inte något sådant löfte, säger Carl-Wiktor Svensson.

Sa ministern något i övrigt?

– Innan jag ställde frågan, så sa han att han tyckte att det var trevligt att träffas. Men efter frågan och svaret om att han inte kunde svara, så gick han iväg hastigt.

”Hade jag varit energiminister, så hade jag lagt mer tid på att försöka lösa Sveriges problem med elsystemet – i stället för att gå på speedway”

Hur ser du på detta?

– Hade jag varit energiminister, så hade jag lagt mer tid på att försöka lösa Sveriges problem med elsystemet – i stället för att gå på speedway och ragga röster, säger Carl-Wiktor Svensson, som befarar att Socialdemokraternas omsvängning i kärnkraftsfrågan är en bluff.

”Oerhört märkligt”

– Jag tycker att det är oerhört märkligt att han inte kunde svara på frågorna. I helgen stod han och sa att han vill ha mer kärnkraft. Men han verkar överhuvudtaget inte ha tänkt igenom vilka steg som måste tas för att detta ska bli verklighet.

”Detta är rena rama bondfångeriet”

– Vi fick samma bild under utfrågningen av statsministern Magdalena Andersson (S) i SVT på tisdagskvällen. Magdalena Andersson har tidigare verkat för nedläggning av kärnkraften – och hon ger intryck av att egentligen ha ändrat sig. Inför valet och med de skenande elpriserna antyder Socialdemokraterna att de är positivt inställda till kärnkraft – men detta är rena rama bondfångeriet, säger Carl-Wiktor Svensson.

Vi söker energiministern för en kommentar.

Foto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS