Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD): ”Regeringens energipolitik kommer att kortsluta nationen”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Tidigare på fredagen berättade ON att den socialdemokratiska regeringen vill se ett handlingsprogram som underlättar för utbyggnaden av laddinfrastruktur och elnät i hela landet.

Riksdagskandidaten Carl-Wiktor Svensson (KD) reagerade starkt när han läste detta.

– Regeringens energipolitik kommer att kortsluta nationen, säger han.

– Det är fel att fokusera på ökad elanvändning. Vi borde i stället fokusera på energisystemets brister. Vi riskerar nedstängningar av elnätet i vinter, betonar han.

”Kristdemokraterna har i dag anmält energiministern till Konstitutionsutskottet”

CARL-WIKTOR SVENSSON (KD), RIKSDAGSKANDIDAT FRÅN TRÄTHULT MELLAN HÖGSBY OCH FAGERHULT

– Visst behöver vi bygga ut laddinfrastrukturen – men det ska inte göras på bekostnad av miljömässigt likvärdiga alternativ och på skattebetalarnas bekostnad, samtidigt som man inte har en plan för hur man ska kunna elektrifiera infrastrukturen. Som energiminister måste man kunna se helheten och definitivt inte fabulera kring energisituationen i Europa, så som Khashayar Farmanbar (S) gör. Kristdemokraterna har i dag anmält energiministern till Konstitutionsutskottet, just för att han har ljugit om situationen under ett inslag i Aktuellt. Sverige behöver en ny regering – och ny kärnkraft, säger Carl-Wiktor Svensson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS